BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább toporog a forint, visszatesztel az OTP

Kedden délelőtt is egy helyben toporgott a forint.

Kedden délelőtt is egy helyben toporgott a forint. Bár a hétfői kereskedésben történt egy napon belüli korrekció, de nem sikerült az 50 százalékos Fibonacci-szint (377,07) és a 30 napos mozgóátlag (375,45)  alatt zárni – mondta a VG-nek Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: így továbbra is a 380-as ellenállással néz farkasszemet az euró-forint árfolyam,melynek áttörése esetén akár a 385-390-es tartományt is megcélozhatja a jegyzés. 

 

A vezető részvények közül az OTP grafikonján szignifikánsan elesett a 11 ezer forintos szint, majd a következő, 10 615 forintnál húzódó, rövid távú támaszt is letörte kedden délelőtt a kurzus. Ám 10 400 forintnál már megjelentek a vásárlók is a piacon. És délben már újra a 10 615 forintos, immár ellenállási szintet tesztelte vissza az OTP kurzus.

A Blue Chipek közül a Richter és a Magyar Telekom mutatott napközben egészen halovány, 1 százalékot sem közelítő pluszt. Igaz, a potenciális eladók - részvénytulajdonosok - jelentékeny része a közgyűléseken ült. A Richter osztalékjavaslata 225 forint, a Magyar Telekomé 15 forint részvényenként, s a telefontársaság saját részvény vásárlásról is dönthetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.