BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy esésben a Mol, lefelé húzza a pesti tőzsdét

Kora délutánig négy százalékkal ereszkedett a Mol kurzusa, nyomás alatt az európai olajszektor is.

Négy százalékkal esett kora délutánig a Mol részvényárfolyama, az olajtársaság papírjaival 2760 forint alatt is kötöttek üzletet. A kurzus ráadásul kiemelkedő, közel hárommilliárd forintos forgalom mellett ereszkedik, és ezzel nyomás alatt tartja a pesti tőzsdét is.

Az erős dollár, a szigorú kínai járványellenes intézkedések továbbra is éreztetik negatív hatásukat az olajpiacon, a brent árfolyama egy százalékkal, hordónként 105 dollár alá csökkent, a WTI jegyzése pedig 0,8 százalékkal, 102 dollárra ereszkedett. A nyersanyagpiacon emellett az Európai Unió által tervezett orosz olajembargó alakulása jelent további bizonytalanságot a befektetők számára. 

People and Economic crisis zuhan esik tőzsde
Fotó: Shutterstock

Nem teljesítenek jól a Mol szektortársai sem, az OMV és a Shell árfolyama egyszázalékos mínusznál jár, a lengyel PKN Orlen kurzusa pedig a Moléhoz hasonló, 3,7 százalékos esést szenvedett el.

A BUX a Mol alulteljesítése miatt már másfél százalékos mínusznál jár nem sokkal 14 óra előtt. Az OTP részvényei egy százalékkal, 10 220 forintig kerültek lejjebb, de még a hajnalban erős eredményt közlő Richter papírjai is 0,2 százalékos csökkenést mutatnak. A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom tud erősödni, a távközlési papír 1,1 százalékos emelkedést követően ismét elérte a 400 forintos szintet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.