BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyal az OTP-Mol páros, a forint is erőre kapott

Rálépett a gázra kedd délután a magyar tőzsde, az emelkedést az OTP és a Mol részvények vezetik. A bankpapírok 3 százalékkal drágultak, míg az olajtársaság részvényei 4 százalékkal. A piaci szereplők vélhetően azt árazzák, hogy Brüsszel nem tervez teljeskörű tilalmat bevezetni az EU-ba irányuló orosz importra, hanem fokozatos kivezetést javasolt az Európai Bizottság. Azzal a kiegészítéssel, hogy Magyarország és Szlovákia kivételt élvezhet, illetve könnyítésre számíthat, az orosz olajjal szembeni túl magas kitettsége miatt. 

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Az OTP szempontjából jó hír, hogy Oroszország elkerülte az államcsődöt (a magyar pénzintézet több leánybankon keresztül 100 milliárd forint értékben tart orosz hitelpapírokat).  Az euró/forint kismértékben csökkent kedd délután, a kereszt 381,17-ig süllyedt. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.