BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhe emelkedéssel indult a BÉT hétfőn a becsengetés után

A forint is izmosodott egy hajszálnyit.

Minimális gyengüléssel reagált, legalábbis a hétfői kereskedés első félórájában a Mol a hétvégén bejelentett hírekre, melyek szerint egyrészt a céges autók már nem jogosultak az ütemanyagár-sapkára, ám ugyanakkor a cég extraprofit-adókulcsát is megemelik. A regionális olajmulti részvényei 0,6 százalékkal, 2890 forintra gyengült, miközben a másik három blue chip erősödött. Az OTP 0,8 százalékkal, 8190 forintra, a Richter 0,6 százalékkal, 8120 forintra, míg a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékkal, 316 forintra drágult.

Budapest Értektőzsde (BÉT) stock fotóanyag 2016 augusztus 2-án
Fotó: Szabó Gábor / BÉT

A BUX a fenti árfolyamváltozások hatására 0,3 százalékkal, 41 945 pontra emelkedett.

Nagyjából támogató a nemzetközi környezet is, az ázsiai piacok rendre pluszban zártak, az európai parketteken kisebb bizonytalankodásokat követően szintén felfelé indultak az árfolyamok. A DAX például 0,15 százalékkal jutott feljebb az első félórában. A forint is izmosodott egy hajszálnyit, az eurót 403,9 forinton jegyezték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.