BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bekeményített a forint, stagnál a tőzsde

Már a 410-es meghatározó támaszt teszteli az euró-forint. Míg a BUX hol pirosba, hol zöldbe öltözik.

A keddi tétova volatilitás után szerda reggelre megérkezett a forintpiaci árfolyamreakció az MNB ülésére és Navracsics Tibor bejelentésére.

Az euró-forint, amely kedden még nem tudott leszakadni a 415-ös szintről, szerdán délelőtt már a 410-es meghatározó támaszt tesztelte. 

Kedden a várakozásoknak megfelelően 13 százalékon tartotta az MNB az alapkamatot, s a közleményben megerősítette a korábbi üzeneteit. Míg Virág Barnabás az ülést követő háttérbeszélgetésen hangsúlyozta, hogy az inflációellenes eszközöket fokozatosan vezetik ki.  Navracsics Tibor pedig arról beszélt egy rádióműsorban, hogy már a decemberi határidő előtt teljesülhetnek az Európai Bizottság feltételei. 

 

Szerda délelőtt a mérsékleten optimista befektetői hangulatban, amikor a német DAX és a francia CAC is 1 százalék alatti pluszban virított,

a BUX is éppen elrugaszkodni készült a 40 ezer pontos támaszról, s egészen halovány, még ezrelékekben is alig mérhető mozgással, hol zöldbe, hol pirosba öltözött.

Az OTP a 8600 forintos támasz és a 9 ezer forintos ellenállás képezte árfolyam folyosó közepén billegett, enyhe pluszban.

A Mol szintén csekély pluszban a 2400 forintos és a 2500 forintos szinteket tesztelgette.

A Richter a keddi kitörés után megtorpanni látszik, s a 8250 forintos ellenállásról egyelőre lefordult, szerény mínusszal.

Látszólag 

nagyot pattant, a 2,63 százalékot emelkedő Magyar Telekom, de a bő 20 milliós forgalom miatt, ez legfeljebb felszúrásként értelmezhető.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.