BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kéz a kézben szárnyalt a Richter és a forint

A 4 százalékkal dráguló gyógyszerrészvény húzta magával a BUX-ot csütörtökön, a hazai fizetőeszköz pedig az euróval és a dollárral szemben is remekelt.

A bizonytalan kezdést követően az optimista befektetők kerültek fölénybe az európai tőzsdéken, Liz Truss brit miniszterelnök csütörtök délután bejelentett távozása sem tudta tartósabban elvenni a kereskedők kedvét. A nyugat-európai börzék közül a londoni és a frankfurti kisebb, a párizsi, a madridi és a milánói tőzsde pedig 1 százalék körüli emelkedéssel nyugtázta a napot.

egyhetes betét Businessman showing the hands of interest.The percent sale deposits. százalék kamat BÉT BUX Budapesti Értéktőzsde tőzsdenyitás
Fotó: Shutterstock

Délután a pesti parkettre is megérkeztek a vevők, a BUX így végül 1 százalékos emelkedéssel, 40 451 pontra erősödött.

A vezető indexet ezúttal a Richter szárnyalása húzta magával, a gyógyszergyártó papírjai 4 százalékkal, egészen 8020 forintig meneteltek.

A Mol kurzusa 0,2 százalékkal, 2438 forintra kapaszkodott fel, az OTP árfolyama pedig lényegében stagnált, a 8988 forintos záróár mindössze két forinttal magasabb a szerdainál.

A negyedik blue chip, a Magyar Telekom piacáról továbbra is távoznak a befektetők, a távközlési papír újabb, közel 2 százalékos eséssel, 280 forintig süllyedt.

Ennél nagyobb ütést csak két kisebb méretű részvény, a CIG Pannónia és a 4iG szenvedett el csütörtökön. Az előbbi 2,9, az utóbbi 3 százalékkal fordult le.

Remek formában van viszont a forint, amely az euróhoz képest 1,3, a dollárhoz képest pedig 1,9 százalékot erősödött a tőzsdezárásig. A közös európai pénz egységéért 408,3 forintot, az amerikai fizetőeszközért pedig 415,4 forintot kértek kora este.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.