BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozitív az OTP technikai képe, de jöhet korrekció

Október eleje óta emelkedik töretlenül a kurzus, egy megálló, esetleg egy korrekció bármikor félbeszakíthatja a növekedést.

Hetek óta töretlen lendülettel kapaszkodik felfelé a BUX index, szeptember vége óta 20 százalékot emelkedett az árfolyam. Az index néhány héttel ezelőtt a 37 500–38 000 pont közötti támaszzónából rugaszkodott el felfelé, és a kitartó emelkedésnek köszönhetően az árfolyam elérte a 44 400–44 500 forintnál húzódó ellenállászónát. A szint áttörésével további lendületet kapna az emelkedés, és 46 800 forintig nyílna tér.

Megint felülteljesített a BUX

Egész Európában jó volt a tőzsdei hangulat, de Budapesten még jobb.

Az OTP október közepi kitörését hetekig tartó oldalazás előzte meg. Nagy lendülettel indult az emelkedés 8200 forintról, majd a múlt hét során már 10 500 fölé kapaszkodott az árfolyam. Az OTP a május óta tartó 7800–9500 forint közötti széles sávból tudott kitörni egy hónappal ezelőtt, és

ha kitart a lendület, akkor rövid távon a 11 100 forintos ellenállás is elérhető.

 Érdemes figyelembe venni, hogy október eleje óta emelkedik töretlenül a kurzus, egy megálló, esetleg korrekció bármikor félbeszakíthatja a növekedést.

A BUX index alakulása

A Mol árfolyama szeptember végén érte el a 2320 forintos támaszt, ez a szint az idei év során több alkalommal (februárban és májusban) is erős támasznak bizonyult. Ezt követően emelkedés következett, de 2690 forintnál ellenállásba ütközött az árfolyam, ezt a szintet az utóbbi két hónapban többször tesztelte az olajpapír. Jelenleg is a 2690 forintos ellenállással küzd az árfolyam, a szint áttörése esetén további tere nyílna az emelkedésnek. 

2690 forint felett a következő erősebb szint 3000 forintnál húzódik.

A Richter árfolyama augusztus elején kialakított egy ellenállást 8450 forintnál, amelyet egy gyors zuhanás követett 7100-ig. Szeptember végén alakított ki ennél a szintnél egy támaszt a kurzus, majd gyors emelkedés következett, de a 8450 forintos ellenállás november elején ismét megállította a Richter emelkedését. Két héttel ezelőtt lefordult az ellenállásról az árfolyam, és a pénteki kereskedést 8000 forintnál zárta. Amennyiben folytatódna a csökkenés, akkor először a 7700 forintos támasz állíthatná meg a kurzust, amelynek törésével pedig a 7100 forintos mélypontig eshetne a gyógyszerpapír. 

Jelenleg korrekciós fázis látható a részvényben, a vételi erő teljesen eltűnt a Richter piacáról, vételi lehetőségeket az említett támaszok környékén érdemes keresni.

A Magyar Telekom árfolyama október végén érte el mélypontját, 276 forintnál. Az árfolyam 13 éves mélypontra esett, és több hónapig tartó lejtmenet után sikerült emelkedő irányba fordulnia. Három hét alatt több mint 15 százalékot emelkedett a kurzus, jelenleg egy szűk sávban mozog, 315–325 forint között. A technikai kép alapján rövid távon van tere az emelkedésnek, a 325 forintos ellenállás áttörésével 343 forintig nyílna tér felfelé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.