BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az európai vérengzésekhez képest markánsan felülteljesített a BUX

Megtették a hatásukat az amerikai és az európai jegybanki alapkamat-emelések, ám a BUX meglepően keményen állta a sarat.

Messze átlag fölött teljesített csütörtökön a hazai tőzsde. Míg a legtöbb európai vezető index 2,5 százalék fölötti gyengülést mutatott a BÉT zárása idején, azaz este öt körül, a BUX mindössze 0,6 százalékkal, 44 810 pontra csökkent.

tőzsdei esés
Fotó: Shutterstock

Egyedül a brit FTSE 100-as úszta meg hasonlóan enyhe lejtmenettel az amerikai és európai alapkamat-emeléseket követő gyászos hangulatot.

A pesti részvénypiacon a kötések összértéke éppen csak meghaladta a 6,8 milliárd forintot.

Az OTP árfolyama 3,6 milliárd forintos forgalom mellett 0,5 százalékkal, 10 200 forintra süllyedt, míg a Molé 1,3 százalékkal, 2608 forintig esett vissza.

A Richter kurzusa mindössze 0,1 százalékkal szerdai záróára alatt, vagyis 8920 forinton búcsúzott a kereskedéstől, a Magyar Telekom viszont 1,5 százalékkal, 344 forintra drágult.

A távközlési papír utoljára augusztus végén járt ilyen magasságban.

A forint lefelé tartott, este az eurót 408,3 forinton váltották. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.