BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Duzzad az erőtől a forint, felülteljesít a részvénypiac is

Remekel a magyar deviza kedd délelőtt: míg a reggeli órákban 411 forintot kellett adni egy euróért, most már csak 408-at.

Remekel a forint kedd délelőtt: míg a reggeli órákban 411 forintot kellett adni egy euróért, most már csak 408-at. A BUX fél százalékkal javított, a Mol kurzusa 1 százalékkal emelkedett, a blue chip részvények közül ennél is jobban teljesít a Magyar Telekom. Utóbbi 1,5 százalékos pluszban van, az Erste céláremelése támogathatta a jó teljesítményt. A BUX felülteljesítő, a vezető európai börzék közül a DAX 0,7 százalékkal süllyed, a lengyel WIG-20 stagnál, az FTSE pedig 0,3 százalékkal került lejjebb.

A forintra visszatérve a KBC elemzői szerint egyelőre az látható, hogy a hétfői és a kedd reggeli EU-s pénzekkel kapcsolatos hírek nemcsak ideiglenesen erősítik a magyar devizát, hanem egyelőre tartósnak bizonyul a jó teljesítmény. 

Hozzáfűzik azonban, hogy a forint a múlt héten is járt a 410-es szint alatt, vagyis a korábbiakhoz képest drasztikus erősödésről még nem lehet beszélni. Összességében tehát óvatos optimizmussal szemléli a piac a fejleményeket, és technikailag pozitív a forintra nézve, hogy az 50 napos mozgóátlagot ismét letörte az euró-forint kurzusa. 

forint
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A dollárral szemben a forinttal 383 alatt kereskednek kedd délelőtt. A forint pozícióit egyelőre az euró/dollár mozgása is támogatja: a kurzus 1,066-ig emelkedett, ilyen magasan júniusban járt utoljára. 

A forint erősödését a dollár mozgása is támogatja.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.