BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zsákolják az OTP-t a tőzsdén

A BUX felülteljesíti az európai mutatókat.

Többnapi lejtmenet után a befektetők rátaláltak az OTP-re.

Délutánra a bankpapír 1,6 százalékos pluszba került, 16 óra előtt 10 365 forintot ért. A szintén többnapi lejtmenetben lévő Mol piacán viszont nem jelentek meg a vásárlók, az olajcég papírja 0,38 százalékos mínuszban, 2598 forinton forgott a kereskedés vége előtt egy bő órával. A Richter szerepelt leggyengébben a blue chipek közül, a gyógyszerpapír 1,18 százalékos veszteségben, 8815 forintot ért. A Telekom hajszálnyival jobban teljesített, 1,16 százalékos árcsökkenésben, 340 forinton cserélt gazdát. 
 

tőzsde
Fotó: D-Keine / Getty Images

A Budapesti Értéktőzsde vezető mutatója, a BUX 0,09 százalékos csökkenésben, 44 769 ponton állt.

A fő európai mutatók a magyarnál nagyobb veszteségben voltak péntek délután,  a londoni FTSE 1,2 százalékos, a párizsi börze indexe 1,04 százalékos visszaesésben volt. A frankfurti DAX kisebb mértékben, 0,4 százalékkal csökkent a nyitás óta.

A nyitás után egy órával a tengerentúli indexek közül az S&P 500 0,4 százalékos mínuszban, míg a Nasdaq 0,1 százalékos pluszban tartózkodott.

Békés napot tudhat maga mögött a forint, a napközbeni 406 forint körüli értékekről felfelé indult délután az euró jegyzése, 16 órakor 406,70 forintot kellett adni a közös pénz egységéért. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.