BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lecsúszó ágra került az OTP

Továbbra is alulteljesítő a hazai részvénypiac, a nemzetközi befektetői hangulat némileg megnyugodott, nem érkeztek nyugtalanító hírek a bankrendszerből.

A vezető részvények közül kétesélyes az OTP és a Richter technikai képe, mindkét árfolyam fontos támaszt sértett meg. A MOL a 2 500 forintos szint felett próbál megkapaszkodni, amennyiben sikerül, folytatódhat az emelkedés. A Magyar Telekom technikai képe jelenleg kifejezetten pozitív.

 Lefelé sodródik az OTP árfolyama, minden pozitív korrekciós napot egy nagyobb piros gyertya követ.

 Amennyiben nem sikerül tartósan visszakapaszkodni a 9 910-10 000 forintos tartományba, vagy fölé, hamarosan tesztelheti a jegyzés a 200 napos mozgóátlagot, mely jelenleg 9 577 forintnál képez meghatározó támaszt, alatta pedig 9 547 forintnál az 50 százalékos Fibo-szint található, így ez a zóna megerősített akadályt jelent lefelé.

 


A Richter árfolyama fontos támaszt sértett meg 7 300 forintnál, itt is kulcskérdés, hogy rövidesen vissza tud-e kapaszkodni fölé. Ha nem sikerül, folytatódhat a csökkenés a 7 100 forintos szint irányába, ahol a tavaly szeptemberi lokális minimum húzódik. Felül 7 450 forintnál jelent ellenállást egy csökkenő trendvonal, és 7 500 forintnál is igen erős szint húzódik.

A MOL mozgása továbbra is meglehetősen volatilis,

 de a 2 500 forintos szint felett próbál stabilizálódni. Az MACD indikátor vételi jelzésen, és az RSI is hamarosan az 50-es szint fölé kerülhet, így jó esély van a további emelkedésre, de magas volatilitás mellett. A következő fontos ellenállási szintek 2 600 forintnál, majd 2 632 forintnál húzódnak. Felfelé hagyta el a Magyar Telekom árfolyama a beszűkülést, és a technikai kép alapján folytatódhat az emelkedés a következő időszakban. A 402,77-nél húzódó ellenállás áttörése esetén a következő potenciális megálló 409-410 között húzódik, de akár a 420 forintos magasság is elérhetőnek tűnik ebben a hullámban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.