BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült, hogy került a KRÉTA felületére az állampapír promóciója

A fél országon körbefutott szerdán a hír, hogy ballagási ajándékként javasol állampapírt venni az ÁKK.

Megkapta a Világgazdaság az Államadósság Kezelő Központ reagálását a szerdai cikkünkre, amelyben beszámoltunk arról, hogy a KRÉTA felületén jelent meg állampapír vásárlására buzdító tartalom. Az ÁKK reakciója az alábbi: 

20221003 Budapest  Magyar Állampapír  Plakát  Hirdetés  Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG 20221003 Budapest Magyar Állampapír Plakát  HirdetésFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

„Az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (ÁKK) kiemelt céljai között szerepel, hogy minél több magyar család értesüljön az állampapírok nyújtotta megtakarítási lehetőségekről. A magyar állampapírokkal az egész ország jól jár: biztonságos, adómentes, kiemelkedő hozamú befektetést kínál a családoknak, míg az államnak kiszámítható, stabil forrást jelent. A következetes adósságkezelési stratégiának köszönhetően az elmúlt években felére csökkentettük a külföldiek arányát az államadósságban, míg a lakosságét 3-ról 25 százalékra javítottuk. Ez biztonságot jelent az országnak, a kamatjövedelem pedig nem külföldre, hanem a magyar családokhoz kerül.

A KRÉTA rendszeren keresztül kiküldött tájékoztató tartalma a vonatkozó jogszabályoknak teljes mértékben megfelel, az ÁKK személyes adatokhoz nem fért hozzá.”

 

Ballagási ajándékként promózzák az állampapírokat

Eddig mindenki azt hitte, hogy felesleges reklámozni az akár 16 százalékos kamatot kínáló állampapírokat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.