BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Nasdaqnak is kapóra jött a technológiai részvényrali

A várakozásokat meghaladó bevétel- és profitbővüléssel zárta az április–június közötti időszakot a Nasdaq tőzsdeüzemeltető.

Az amerikai technológiai részvények idei ralijából mérsékelten profitálni tudott az elektronikus tőzsdét üzemeltető Nasdaq is. A pénzügyi vállalat 267 millió dollár nettó nyereséget ért el a június végén lezárt három hónapban, 13 százalékkal elmaradva a tavalyi eredményétől.

New,York,,Usa,-,July,2019:,The,Nasdaq,Stock,Market
Fotó: Shutterstock

A tisztított, egy részvényre jutó 71 centes nyereség 3 százalékos bővülés éves alapon, és öt centtel felülmúlta az elemzők előrejelzését is.

A bevételek szintén a piaci várakozások feletti mértékben, 4 százalékkal növekedtek. A 925 milliós tényadatot 15 millióval becsülték alul a szakértők.

Az üzemi eredmény 7 százalékkal zsugorodott, döntően azért, mert a börzeüzemeltető költségei a forgalomnál sokkal gyorsabb ütemben – 13 százalékkal – emelkedtek, és 543 millió dollár terhet jelentettek az időszak során.

A kereskedési szolgáltatásokból negyedmilliárd dollár bevétele volt a Nasdaqnak, 1 százalékkal kevesebb a tavalyinál. A különböző pénzügyi, információs és más szolgáltatásokat kínáló szegmens forgalma ezzel szemben 6 százalékkal, 674 millió dollárra szökött föl. Ehhez hozzájárult a pénzügyi visszaélések kiszűrésével foglalkozó Verafin leánycég 19 százalékos forgalombővülése is, ahogy egyre több pénzintézet gyorsítja fel csalásfelderítő és pénzmosás elleni megoldásainak bevezetését.

A Nasdaq újabb erős negyedéves eredményt ért el egy bizonytalan környezetben, mivel jelentős lépéseket tettünk annak érdekében, hogy pénzügyi ügyfeleinket legösszetettebb kihívásaik megoldásában is támogathassuk

– mondta Adena Friedman elnök-vezérigazgató.

 

A negyedéves eredményéből részvényenként 22 cent osztalékot fizet a társaság, amit szeptember 29-én kapnak kézhez a befektetők. Április és június között összesen 109 millió dollárt fordított részvényesi juttatásokra a vállalat.

Nagyra nőtt a Nasdaq vízfeje, átalakul a technológiai részvénykosár

Soron kívüli, eddig csak kétszer látott átsúlyozás jön a vezető amerikai technológiai részvénykosárban, az Nvidia és társai elképesztő ralija mellett túl koncentrálttá vált az index.

A Nasdaq részvényei 1 százalékot drágultak a tőzsdenyitás előtti kereskedésben, idén azonban 16 százalékot ereszkedett a kurzus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.