BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vesztes oldalon zárt az OTP és a Mol, már 384 forint egy euró

Gyenge napot zárt szerdán a pesti tőzsde, a forint az euróval és a dollárral szemben is sokat veszített.

Az eladók határozták meg a kereskedés irányát szerdán az európai tőzsdéken, a befektetők a Fed esti kamatdöntő ülése és az Európai Központi Bank csütörtökön esedékes kamatdöntése előtt óvatosak maradtak. A vezető nyugati részvényindexek többségükben veszteséggel zárták a napot, a pesszimista hangulat a pesti börzén is éreztette hatását. 

20201008 Budapest 
BÉT 
Budapesti Értéktőzsde Zrt. Illusztráció

Fotó: Kallus György 
 LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A BUX egész nap a piros tartományban haladt, végül 0,4 százalékos csökkenéssel, 53 551 ponton végzett. A hazai parkett forgalma 9,7 milliárd forint volt.

A vezető magyar részvények közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajrészvény 1 százalékos mínuszban, 2806 forinton zárta a kereskedést. Az OTP kurzusa fél százalékkal, 12 900 forintig csúszott vissza. A Richter és a Magyar Telekom az ellenszélben is erősödni tudott, az előbbi részvényei 0,7 százalékkal, 8855 forintra drágultak, míg a távközlési papír jegyzése 0,2 százalékkal, 413,5 forintig emelkedett.

A BUX-kosár legjobban teljesítő tagja a Delta volt 2,6 százalékos meneteléssel, míg a legrosszabb teljesítményt a 3,4 százalékot zuhanó Opus nyújtotta.

A forint nap közben több mint kéthetes mélyponton is járt a főbb devizákkal szemben, a jegybanki ülések között erősen megrángatták a hazai fizetőeszközt. A tőzsdezáráskor egy euróért 384,1 forintot, a dollár egységéért 346,8 forintot kértek a devizapiacon. Az európai pénzzel szemben 1,1, a dollárhoz képest 0,9 százalékot gyengült a magyar fizetőeszköz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.