BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősen zárt a pesti tőzsde, történelmi csúcsra kúszott a BUX

Zöldben fejezte be a kereskedést a vezető részvények többsége, magára talált az Opus is.

Pluszban zárta a napot a pesti parkett csütörtökön, a BUX index kurzusa 0,53 százalékkal történelmi csúcsra, 57 228 pontra erősödött. A Budapesti Értéktőzsde forgalma jelentős volt, 12,3 milliárd forintra rúgott.

BÉT
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az OTP részvényárfolyama 0,83 százalékkal 14 500 forintig menetelt 6,1 milliárd forintos forgalom mellett, míg a Mol kurzusa 0,37 százalékkal 2744 forintra emelkedett, 963 millió forintos érdeklődés mellett.

A Richter papírjai 1,72 százalékot vesztettek értékükből, 9125 forintra módosítva ezzel az árfolyamot 2,3 milliárdos forgalom mellett, a Magyar Telekom részvényei azonban hatalmasat raliztak: a távközlési cég kurzusa 3,15 százalékkal 459 forintra emelkedett, 324 millió forintos forgalomban.

Eközben a tőzsde nyári üdvöskéje is magára talált: az Opus részvényei 15,5 százalékkal 347 forintig erősödtek, valamelyest korrigálva a tegnap látott hatalmas zuhanást. A cég papírjai iránt 2 milliárd forintos érdeklődés állt fenn.

Felfoghatatlan mértékben beszakadt az Opus árfolyama, közel 100 forintot esett a kurzus

A hazai részvénypiac nyári üdvöskéje egyhétnyi erősödését vesztette el percek alatt.

Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, csütörtökön pozitív hangulatban telt a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX sokáig együtt mozgott az európai főbb részvénypiacokkal, a nap végére viszont már felülteljesítette azokat.

Hozzátette: a Budapesti Értéktőzsde indexét elsősorban az OTP húzta fel. A nagy elemzőházak sorra adják ki az OTP részvényeire a magasabb célárajánlásokat, a jó kilátások felfelé húzták a banki papír árfolyamot. Az is kedvezően hatott az OTP árfolyamára, hogy úgy tűnik, újabb jelentkező van romániai leánybankjára – tette hozzá az elemző. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.