BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felülteljesítő a hazai részvénypiac, de ralira kicsi az esély

Az elmúlt napokban a bizonytalanabb nemzetközi befektetői hangulat ellenére jól teljesítettek a hazai vezető részvények, különösen az OTP húzta a BUX indexet.

A csütörtöki kereskedésben az OTP árfolyama átlépte a 13 ezer forintos szintet, ezzel újabb tér nyílt felfelé. A következő fontos ellenállás 13 550 forintnál húzódik, felette pedig 14 ezer forintnál adódna akadály. Az RSI-indikátor ismét a túlvett tartományba került, így valószínűsíthető, hogy az említett, első ellenállás közelében megakad az emelkedés, és kisebb negatív korrekció indul.

 


Hetek óta bizonytalanul mozog a Richter, egy viszonylag szűk kereskedési sávba szorulva. Meghatározó támasz 8715 forintnál húzódik, amelyre érdemes figyelni a következő napokban, hetekben. Mind az RSI-, mind az MACD-indikátorokon tripla negatív divergencia jelent meg az árfolyammal szemben, a negatív korrekció lehetőségét erősítve. Pénteken hajnalban közölte eredményét a Richter is.

Nem talál magára a Mol: bár rövid időre a 2784 forintos szint fölé tudott emelkedni, ismét visszaesett ez alá. Hamarosan tesztelheti a 200 napos mozgóátlagot 2739 forintnál, amelyet erősít egy Fibo-szint is, amelynek közelében érdemes lehet figyelni a fordulós jelzésekre a grafikonon. Az olajpapír pénteken tette közzé gyorsjelentését, a befektetőket nem győzte meg a társaság teljesítménye.

A Magyar Telekom árfolyama meghatározó ellenállást lépett át 425 forintnál, így a következő potenciális megálló 438 forintnál lehet. Az indikátorok is erősítik a további emelkedés lehetőségét, az MACD vételi jelzésen, az RSI még közel sincs a túlvett tartományban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.