BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtáltosodott a Magyar Telekom, és új csúcsra hágott a BUX

A nap sztárja a több mint tíz százalékkal erősödő Magyar Telekom volt, amely rendkívül ígéretes megállapodásra jutott a kormánnyal.

A pesti börze vezető indexe 0,6 százalékkal, 58 020 pontos új rekordra emelkedett pénteken.

20220111 Budapest NépligetFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG A képen: Magyar Telekom székház
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A részvényszekció forgalma megközelítette a 26,2 milliárd forintot. A negyedév utolsó hónapjának harmadik péntekén járnak le a határidős részvény- és indexkontraktusok a határidős tőzsdéken, amikor a brókerek megpróbálják beállítani az árakat, ezért rengeteg kötésre kerül sor. Ezt a napot a német tőzsdei nyelvben Hexensabbatnak, azaz – bár péntekről van szó – boszorkányszombatnak nevezik. 

A blue chipek közül szédületes teljesítményt nyújtott a Magyar Telekom, amely 10,5 százalékkal, 525 forintra drágult, ezzel elérve az Erste Bank célárát. 

A hazai vezető távközlési vállalat pénteken tette közzé a BÉT honlapján, hogy az általa vállalt fejlesztésekért cserébe január 1-jétől megszűnik a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó, valamint 2025. január 1-jétől a hírközlési szolgáltatókat terhelő távközlési pótadó is. 

A pénteken bejelentett adókivezetések eredményhatása a Telekomra nézve már jövőre 7-8 milliárd forint, a következő évben pedig 33-35 milliárd lehet, azaz megugorhat az osztalék is.

Az OTP közel 13 milliárd forintos forgalom mellett 0,1 százalékkal, 14 695 forintra, míg a Mol 1,3 százalékkal, 2762 forintra drágult.

A Richter kurzusa viszont 0,4 százalékkal, 9200 forintra süllyedt.

A hazai fizetőeszköz is jól teljesített, az euróért estefelé már csupán 382,9 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.