BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negatív korrekcióba kezdett a BUX, a Richter húzta le az indexet

Csökkenő forgalom mellett esett a héten a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 55 504 ponton zárt pénteken, 2,47 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.

A Budapesti Értéktőzsde heti forgalma 52,9 milliárd forint volt az előző heti 64,8 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek a héten.

alapkezelő
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Először a Richter, majd az OTP is lefelé indult. A bankpapír a pénteki kereskedésben a 14 200 forintos támasz alá került. A héten gyorsjelentést közlő cégek közül a 4iG nettó árbevétele több mint duplájára, 151 milliárd forintra nőtt a második negyedévben, nagyrészt a Vodafone-felvásárlásnak köszönhetően, a bázisidőszaki 3,6 milliárd forint veszteség 9 milliárd forintos nyereségbe fordult át.

A keddi kamatdöntő ülésen az MNB 100 bázisponttal, 14 százalékra csökkentette az effektív kamatszintet, majd az ülés utáni sajtótájékoztatón Virág Barnabás alelnök jelezte, hogy szeptembertől adatvezérelt üzemmódba kapcsol a jegybank.

A forint erősödéssel reagált

a jegybankár azon kijelentésére is, hogy szeptembertől nem lesznek automatikusan 100 bázispontos kamatvágások. A héten a Magyar Telekom árfolyama 2,3 százalékkal erősödött, pénteken a papír 463 forinton zárt, a Mol 3,1 százalékkal gyengült, a részvény 2662 forinton zárt. Az OTP ára a héten 2,3 százalékkal került lejjebb, 13 970 forinton zárt pénteken,  a Richter árfolyama 2,2 százalékkal csökkent, a részvény 8965 forinton fejezte be a kereskedést.

A jövő héten jelenik meg az államháztartás augusztusi helyzetéről szóló gyorsjelentés, a Központi Statisztikai Hivatal pedig több makrogazdasági adatot tesz közzé, köztük a fogyasztói árak augusztusi alakulását és az ipari termelés júliusi első becslését – ezek mind-mind befolyásolhatják a piaci hangulatot. 
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.