BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilőtt a Wizz Air árfolyama a januári adatokra

A Wizz Air januárban is tovább növelte utasai számát, ám a növekedés nem tudott lépést tartani a kapacitás emelkedésével. Fordulatot hozhat ugyanakkor a cégnél, hogy a közeljövőben újraindítja a gázai háború miatt leállított közel-keleti járatait.

Noha a Wizz Air januárban több mint 4,7 millió utast szállított, ami tavaly januárhoz mérten 14,2 százalékos növekedést jelent, a gépek kihasználtsága 4 százalékponttal, 82 százalékra zsugorodott, mivel a légitársaság éves bázison 20 százalékkal, közel 5,8 millió székre emelte kapacitását – közölte a cég pénteken.     

Wizz Air
Felemás eredményeket közölt a Wizz Air. 
Fotó: Földházi Árpád

Az utasszám a januártól januárig tartó gördülő 12 hónapos periódusban 28,4 százalékkal, 60,9 millió főre, míg a kapacitás 23,7 százalékkal, 67,4 millió székre nőtt, így a repülők foglaltsági mutatója ezen az időtávon 3,4 százalékponttal, 90,7 százalékra javult.   

A társaság megerősítette, hogy február 4-től újraindítja járatait a jordániai Akaba és Abu-Dzabi között, és március elejétől újra közlekednek a repülői Tel-Avivba is. Az izraeli várost Budapesttel, Szófiával, Bukaresttel, Krakkóval, Londonnal és Rómával is összeköti a fapados légitársaság.                                             

A Wizz Air szén-dioxid-kibocsátása 51,8 gramm/utas/km volt az elmúlt 12 hónapban, amely a menedzsment szerint a legalacsonyabb érték a légitársaságok között. A januári emisszió viszont éves bázison 7,2 százalékkal, 54,9 grammra nőtt.

A vállalat részvényei 9 százalékkal, 2163 pennyre lőttek ki a hírre Londonban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.