BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötnapos csúcson a forint

Könnyen lehet, hogy megnyílik az út a 385-ös szint felé.

Lendületesen indult a kereskedés a devizapiacon, az euró árfolyama dinamikusan csökken, hétfő délelőtt 386,7 forinton áll, utoljára február 7-én lehetett ezeken a szinteken eurót venni.

Hungarian,Forint,Money.,Banknotes,,All,Denominations,,Bizness,And,Finance,In
Fotó: Shutterstock

A magyar fizetőeszköz teljesítménye azért is figyelemre méltó, mert szó sincs fordulatról az euró-dollár keresztárfolyamban, egyelőre nincs szó a hetek óta látott dollárerősödés végetértéről.

Mit mondanak az elemzők?

Jó hír, hogy egyelőre nem tudta átvinni a 390-es szintet az euró-forint, technikai szempontból ezt a szintet lehet érdemes figyelni ezen a héten is – jelezték a KH Értékpapír szakértői.

Az Equilor elemzői ezt emelték ki: az euró-forint árfolyama visszatért a 387-es támaszhoz, de letörni egyelőre nem tudta. Ha sikerülne, a következő támasz 385-nél adódna, míg meghatározó ellenállási zónát továbbra 389 és 390 között találunk. 

Az ING Bank szerint az a lényeg, hogy a piac ismét 100 bázispontos kamatvágást áraz, amíg ez valamilyen megerősítést nyer, addig széles sávban folytatódhat a kereskedés 386–390 között. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.