BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengén indított a forint, veszik a magyar részvényeket

Erősödéssel indult a pénteki kereskedés a pesti tőzsdén, mind a négy blue chip részvény drágult reggel. A forint tovább gyengült az euróval és a dollárral szemben is.

Jó hangulatban indult a pénteki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX 0,4 százalékkal, 70 272 pontra emelkedett a nyitást követően.

20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az OTP árfolyama 0,3 százalékkal, 17 580 forintra erősödött, a Mol fél százalékkal, 2850 forintra drágult. A Richter papírjai 0,4 százalékot erősödtek, 9360 forintra, a Magyar Telekom kurzusa pedig szintén 0,4 százalékkal, 1034 forintig menetelt.

A reggel 11,9 milliárd forintra emelkedő negyedéves nyereségről jelentő Opus részvényei 0,7 százalékkal csúsztak vissza a kereskedés első fél órájában.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A forint 0,1 százalékot rontott az euróval szemben, a tőzsdenyitáskor a 397,2-es szintnél járt a keresztárfolyam. A dollárt 0,4 százalékkal drágábban, 370,7 forinton jegyzik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.