BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Hands of anonymous hackers holding credit card

Nem elkerülhetetlenek a kriptopiaci csalások, de érdemes résen lenni

Rug pullok, piramisjátékok és a hagyományos adathalászat is fenyegetést jelentenek, de el lehet őket kerülni. Glaser Anita kriptoszabályozási szakértővel, adótanácsadóval, a Kripteus társalapítójával beszélgettünk a Kriptofókusz legújabb adásában.

Egyáltalán nem tekinthetők a kriptopiac sajátosságának a digitális devizapiacon jelen lévő átverések, mivel ugyanezen csalások általában ugyanúgy léteznek a tőzsdei befektetések világában is – mondta Glaser Anita kriptoszabályozási szakértő, adótanácsadó, a Kripteus társalapítója a Kriptofókusz legújabb adásában.

Hands of anonymous hackers holding credit card
Az adat az új pénznem az online világban.
A leggyakoribb kriptopiaci csalások is elkerülhetők / Fotó: boonchai wedmakawand

Glaser Anita kiemelte: az újra és újra felbukkanó piramisjátékoktól kezdve a hamistoken-kibocsátásokon át az irreális hozamelvárással kecsegtető kereskedőrobotokig a legtöbb kriptopiaci átverést megtaláljuk a hagyományos tőkepiacokon is – ez viszont még akár előnyünkre is válhat, mert sokszor ugyanolyan módon lehet őket megelőzni.

Sokszor elég csak megnéznünk, valóban létezik-e az a cég, amely egy-egy befektetést felkínál számunkra, de az alapító életútját is érdemes ellenőrizni, akár csak LinkedInen is, hogy legalább egy minimális bizonyosságot szerezzünk a befektetéssel kapcsolatban

– fejtette ki a szakértő.

Az adás további részében szó esett arról, 

  • hogy offline, azaz hideg tárcákat érdemes-e használnia egy kezdő kriptósnak, vagy inkább a tőzsdei számlák mellett tegyük le a voksunkat, 
  • hogy milyen red flagekre érdemes figyelni egy-egy új kriptós projekt esetén, 
  • és arról is, hogy milyenek a kilátások a szektor jövőbeli biztonságát tekintve. 

A Kriptofókusz e heti adását alább tudják meghallatni.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.