BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Macron pártjának összeomlása bedöntötte a francia államkötvények piacát

Kegyvesztetté váltak a francia kötvények. A francia adósságot megvásárló befektetők egyre nagyobb kockázati felárat követelnek a német kötvényhozamokhoz képest.

Idei legmagasabb szintjére emelkedett a francia államkötvények hozama, miután Macron elnök feloszlatta a parlamentet és előrehozott választásokat ír ki. A kötvények hozama ellentétesen mozog az árfolyammal. Ha a hozam emelkedik, az ár süllyed.

A 10 éves francia referencia államkötvények hozama több mint 14 bázisponttal 3,23 százalékra emelkedett. A befektetők aggódnak amiatt, hogy Macron képes lesz-e keresztülvinni a jogszabályokat, ha parlamenti támogatottsága meggyengül. A francia és a német irányadó kötvényhozamok közötti rés 54 bázispontra nőtt, ami január óta a legmagasabb érték. Franciaország kötvényei, amelyeket sokáig az egyik legbiztonságosabbnak tartottak az euróövezetben, kegyvesztetté váltak, s a piac egyre nagyobb extra hozamot követel a német Bundhoz képest. 

Le Pen és Macron pártjának eredményei
Kétszer annyi szavazatot söpört be Le Pen

A vasárnapi európai parlamenti választáson dupla annyi szavazatot kapott a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés, mint Emmanuel Macron francia elnök pártja. Macron most az előrehozott választással próbálja megállítani szélsőjobboldali riválisa, Marine Le Pen felemelkedését, miután vasárnap megsemmisítő vereséget szenvedett az európai parlamenti választásokon. A szavazás még inkább felhívja a figyelmet az ország előtt álló fiskális kihívásokra. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.