BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól megszedték magukat a világ leggazdagabb magyarjánál befektetők

Közel negyedével nagyobb bevétel mellett közel másfélszeresére ugró nyereségről jelentett az Interactive Brokers. A Thomas Peterffy alapította brókercég egy év alatt közel 700 ezer új ügyfelet szerzett.

Továbbra is jól megy a világ leggazdagabb magyarja, Thomas Peterffy alapította brókercég szekere. Az Interactive Brokers (IBKR) diszkont befektetési szolgáltató bevételei közel negyedével – 23 százalékkal – 1,23 milliárd dollárra nőttek a második negyedévben, igaz, még ezzel is alulmúlták némileg az 1,26 milliárdos elemzői várakozást.

20210601_0017_MOR
Thomas Peterffy brókercége mágnesként vonzza az új ügyfeleket / Fotó: Móricz Sabján Simon

A Bloomberg Billionaires Index becslése alapján 37,8 milliárd dolláros vagyonával a világ 42 leggazdagabb emberének számító Peterffy alapította és elnökölte brókerház nettó nyeresége eközben 43 százalékkal, 179 millió dollárra ugrott. A tisztított, egy részvényre jutó nyereség (EPS) 1,76 dollárra hízott a tavalyi 1,32 dollárról, az 1,69 dolláros piaci várakozást ezen a soron könnyen átlépte a társaság.

A bevételek legnagyobb részét adó nettó kamatbevételek 14 százalékkal, 792 millió dollárra emelkedtek, miközben a jutalékbevétel bő negyedével, 406 millió dollárra gyarapodott.

Az IBKR 2,4 százalékos nettó kamatmarzsot ért el az időszak során, ami ugyancsak jobb a szakértők által becsült 2,3 százaléknál.

Egyre többen kereskednek Peterffyéknél, egekben az ügyfélvagyon

A brókerházhoz továbbra is özönlenek az új ügyfelek, akik egy év alatt 634 ezer új számlát nyitottak a szolgáltatónál. Az Interactive Brokersnek ezzel június végén már 2,94 millió ügyfele volt, ami 28 százalékos bővülést jelent. Ők napi átlagban 2,39 millió ügyletet hajtottak végre a digitális brókercég platformjain az időszakban. 

Az ügyfélvagyon a számlanyitások dinamikus bővülést követve egy év alatt 36 százalékkal nőtt, és ezzel átlépte a 497 milliárd dollárt.

A negyedéves eredmény után – az előzővel megegyező – részvényenként 25 cent osztalékot fizet ki a társaság, amit szeptember 13-án kapnak készhez a befektetők.

Az Interactive Brokers részvényei 1 százalékot süllyedtek a szerdai tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben, az év eleje óta viszont már közel másfélszeresére drágult a papír.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.