BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kötvény: elfogadták a hitelezők a 4iG javaslatát az izraeli Spacecom adósságrendezésére

A magyar társaság 150 millió dollárért megvenné az izraeli cég AMOS-17 műholdját, amit a Spacecom visszabérelne, s a 4iG a 150 millió dolláros vételárat kölcsönözné.

Elfogadták a kötvényesek a 4iG javaslatát a  Spacecom adósságrendezésére – közölte a társaság a BÉT honlapján. Az izraeli műhold-üzemeltető cégben a 4iG 20 százalékos kisebbségi tulajdonrésszel rendelkezik. A tranzakció zárása még számos jóváhagyástól függ.

Budapest, 2023. június 3.
A 4iG Nyrt. informatikai-technológiai vállalat székháza a Szépvölgyi Irodaparkban, a főváros III. kerületében, a Montevideó utcában. A vállalat elnevezésében a 4i az International (nemzetközi), Innovative (újító), IT (információs technológia) és Investment (befektetés) angol szavakra utal, míg a G a group, vagyis (cég)csoport utalással rendelkezik.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
magyar műholdak
Kötvényesi jóváhagyást kaptak a műholdvásárlásra / Fotó: Róka László

A 4iG még április 10-én két ajánlatot tett az izraelieknek:

1. megvennék 150 millió dollárért (54 milliárd forint) a Spacecom tulajdonában álló AMOS-17 műholdat, amelyet ezt követően a Spacecom visszabérelne a 4iG-tól,

2. a 4iG 150 millió dollárt kölcsönad a Spacecomnak.

A június 27-én tartott kötvényesi szavazás július 1-jén publikált hivatalos és végleges eredménye szerint, a 4iG 20 százalékos kisebbségi tulajdonában álló Space Commmunications (Spacecom) kötvényesei megszavazták a 4iG által kidolgozott adósságrendezési javaslatot. Az adósságrendezési javaslat célja a Spacecom teljes kötvény adósságszolgálatának rendezése. 

Az adósságrendezési javaslatban lényegi változás nem történt az április 10-ei rendkívüli tájékoztatás óta. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.