BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Finn székhelyű tőkealapba szállna be Oszkó Péter cége

Az OXO Technologies Holding elvben már meg is állapodott a kisebbségi részesedés megszerzéséről a finn székhelyű 3TS Capital Partners kockázati tőkecsoporttal. Oszkó Péter cége a tranzakció lezárásáig felfüggeszti sajátrészvény-visszavásárlásait.

Az OXO Technologies Holding elvi megállapodást kötött a finnországi székhelyű 3TS Capital Partners Oy (3TS) összes részvényesével, melynek értelmében az OXO a szükséges átvilágítás elvégzését, valamint a jövőbeli együttműködés és a lehetséges későbbi tranzakciók feltételeinek meghatározását követően első lépésként kisebbségi részesedést kíván szerezni a 3TS-ben – áll Oszkó Péter vállalatának friss közleményében.

OszkoPeter2021_vz, OXO, Oszkó Péter, OXO Holdings,
Oszkó Péter cége nemrég Hollandiába költözött / Fotó: Vémi Zoltán

A 3TS egy európai magántőke- és kockázatitőke-csoport, amely növekedési tőkét és kivásárlási finanszírozást nyújt ígéretes feltörekvő technológiai vállalatoknak. A több mint 400 millió eurós jelenlegi és korábbi alapokkal rendelkező befektetői közé tartozik az EIF, az Erste Group, a Tesi, a Cisco, az OTP, az EBRD, az AWS, a Sitra, a KfW, a 3i és a Széchenyi Alapok. A régióban erős jelenléttel rendelkező befektetőként 

a 3TS olyan korábbi magyar startup sikertörténetekhez is kötődik, mint a LogMeIn, 

ahol korai befektető volt, vagy a Tresorit, ahol későbbi fázisú növekedési tőkét biztosított. 

Az átvilágítási folyamatok megkezdésével párhuzamosan a felek megkezdik a tárgyalásokat is azoknak az alapoknak a befektetőivel, melyeknek befektetési tanácsadója a 3TS, annak érdekében, hogy megszerezzék a további részesedések megszerzésekhez szükséges jóváhagyásokat, és amennyiben az összes érdekelt fél egyetért, a felek közötti egyesüléshez. Ha a szükséges megállapodások létrejönnek, az OXO részben részvényvásárlás, részben részvénycsere útján további részesedést szerezhet a 3TS-ben – olvasható a közleményben.

A felek előzetesen megállapodtak abban, hogy 

a 3TS-ben lévő kisebbségi részesedés megszerzésére irányuló tranzakciót 2024. augusztus végéig végrehajtják, 

a további lépések végrehajtása 2026 végéig zárulhat le. A kezdeti és a későbbi lehetséges részvényvásárlási tranzakciók során megszerzett részesedések összessége nem haladhatja meg a 3TS 52 százalékát, a fennmaradó részesedéseket pedig a 3TS tulajdonosai apportálják a társaságba.

A közlemény kiemeli: a tranzakció tárgyalásának megkezdésétől az április 29-én meghirdetett sajátrészvény-visszavásárlási programját felfüggesztette, és azt a tervezett akvizíció első lépésének lezárultáig, azaz a 3TS Capital kisebbségi tulajdoni részesedésének megszerzéséig továbbra is szünetelteti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.