BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
revolut Lod,,Israel,-,July,16,2023:,Revolut,App,Play,Store,Page

Bankká válhat a Revolut – saját hitelszolgáltatást is indíthat

A vállalat először 2021-ben nyújtotta be a kérelmet, végül hosszú várakozás után megkapta a korlátozott engedélyt az Egyesült Királyságban. A Revolut ezzel belépett az úgynevezett mobilizációs szakaszba.

Az Egyesült Királyság bankszektorának felügyeletéért felelős Prudenciális Szabályozási Hatósága (PRA) megadta a korlátozásokkal ellátott banki engedélyt a Revolutnak – közölte a londoni székhelyű, itthon határon átnyúló szolgáltatóként működő fintech cég.

Lod,,Israel,-,July,16,2023:,Revolut,App,Play,Store,Page
Világszerte népszerűnek számít a Revolut / Fotó: Shutterstock

A Revolut ezzel az úgynevezett mobilizációs szakaszba lépett, ami az új bankoknál gyakori lépés a szigetországban. Az akár egy évig tartó átmeneti időszak alatt a vállalat működése nem változik, de lehetővé teszik a Revolutnak, hogy kiépítse a banki működéshez szükséges struktúrát a piacra lépés előtt.

A Revolut az engedély megszerzése után saját hitelszolgáltatást indíthat, cserébe szigorúbb előírásoknak kell megfelelnie. Sőt, ezzel a cég ügyfelei a brit pénzügyi szolgáltatások kártalanítási rendszerének hatálya alá tartoznak. 

A vállalat az elmúlt napokban azzal került a hírekbe, hogy az Egyesült Királyságban és Magyarországon néhány előfizetői előnyt, így a SmartDelay szolgáltatást és a pénzvisszatérítést a kártyás fizetéseknél eltörölte. Az előbbi legalább egyórás járatkésés esetén biztosított ingyenes prémium várótermi belépőt a repülőtereken, amire a Premium és a Metal csomag ügyfelei voltak jogosultak. 

A Revolut nemrég közzétette 2023-as pénzügyi beszámolóját, amelyben bejelentette, hogy a csoport bevételei meghaladták a 2,2 milliárd dollárt, az adózás előtti rekordnyereség pedig 545 millió dollárt tett ki.

A Revolut elárulta, hogy alapít-e Magyarországon leánybankot

A Revolut több újdonságot is bevezetett a magyarországi ügyfelei részére az elmúlt hetekben. Az új szolgáltatások kapcsán egyre égetőbbé válik a magyarok érdekében, hogy a pénzintézet leánybankot létesítsen hazánkban. A Világgazdaság többek közt ennek is utánaérdeklődött a Revolutnál.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.