BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A teljes pesti tőzsde lefordult, a forint is gyenge oldalát mutatja

A BÉT blue chipjei mind mínuszban kezdték a napot, az OTP kapta el leggyengébben a rajtot. A Richterre érdemes lesz figyelni a nap során.

A tegnapi amerikai rossz hangulat átragadt a pesti tőzsde pénteki nyitására is, a vezető részvények mind pirosban kezdték a napot. A BUX index 0,59 százalékkal, 72 468 pontig szakadt a nyitást követően.

20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
A Richterről szólhat a hét utolsó napja a BÉT-en / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az OTP árfolyama 0,78 százalékkal, 18 385 forintig, a Mol kurzusa 0,7 százalékkal, 2856 forintig, a Magyar Telekom jegyzése pedig 0,37 százalékkal, 1086 forintig süllyedt a kereskedés első perceiben.

A Richter papírjai ma 0,52 százalékos mínuszban, 9630 forinton kezdtek, de részvényeire az egész nap folyamán érdemes lesz figyelni, miután tegnap bejelentette a cég, hogy két törzskönyvezés iránti kérelem került benyújtásra az Európai Gyógyszerügynökséghez a bioszimiláris denosumab készítményük kapcsán. A Richter közleménye szerint ez fontos mérföldkőnek számít, ez az első monoklonális ellenanyag a társaság bioszimiláris portfóliójában. Így az engedélyezést követően egyre nagyobb jelenlétre tehet szert a Richter a megfizethető gyógyszerkészítmények piacán.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint oldalazással kezdte a napot, az euróval szemben 0,01 százalékkal, 390,86-ig, míg a dollárral szemben 0,09 százalékkal, 358,99-ig gyengült kilenc óra környékére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.