BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Simán vette a kanyart az Opus

A Scope elemzése szerint az Opus megtartotta a kibocsátott kötvényekre az MNB által elvárt befektetési szintnél négy fokozattal magasabb besorolását, és maga a vállalat is megőrizte kibocsátói minősítését. A hitelminősítő ezzel rábólintott a cég osztalékpolitikájára is.

Megerősítette az Opus Global kedvező hitelminősítését a Scope Ratings. Az éves felülvizsgálat alapján kiadott jelentés szerint a társaság bőven megfelel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vállalati kötvények minősítési szintjére vonatkozó elvárásainak – közölte szerdán a társaság.

230909_1026_DCS
Simán vette a kanyart az Opus / Fotó: Dömötör Csaba

A július 31-én kiadott Scope-elemzés szerint az Opus megtartotta a kibocsátott kötvényekre az MNB által elvárt befektetési szintnél négy fokozattal magasabb BBB mínusz besorolását, a vállalat pedig megőrizte BB stabil kibocsátói minősítését.

A Scope a következő öt évre meghirdetett stratégia ismeretében hozta meg döntését, amely alapján a társaság az első három évben a konszolidált adózott eredményének minimum a 15 százalékát fizeti ki osztalékként, és saját részvényeket is vásárol 10 milliárd forint értékben.

Az elemzés külön kiemeli, hogy az Opus négy stratégiai ágazatban – ipar, energetika, élelmiszer, turizmus – rendelkezik befektetéssel, amelyek iparági súlyai az elmúlt években egyre kiegyenlítettebb és alacsonyabb kockázatú portfóliót jelentenek. A Scope szerint az is kedvező, hogy a legtöbb leányvállalatnál pozitív trendek figyelhetők meg, kiemelve, hogy a működési teljesítményt mutató EBITDA is javult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.