BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi csúcson a Richter, tovább robog a pesti tőzsde

Áttörte a tizenegyezer forintos szintet a Richter árfolyama, a BUX pedig felfelé indult el a történelmi rekorddöntés után. A BÉT mellett a nyugati piacokon is kirobbanó a hangulat.

Nagy mozgásokkal indult a nap a pesti tőzsdén, a BÉT nagyjai közül a Richter áttörte a 11 ezres árfolyamszintet, a Magyar Telekom pedig 1 százalék körüli pluszban indította a napot. A BUX index 0,04 százalékos pluszban, 74 362 ponton áll, minimális korrekciót mutatva a tegnap megdöntött történelmi csúcsáról.

bét
tőzsde
Tovább menetel a BÉT, csúcson a Richter / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Tovább menetel a BÉT, csúcson a Richter

A Magyar Telekom jegyzése 1,5 százalékkal, 1060 forintig ugrott a gongszót követően, a Richter kurzusa pedig 0,55 százalékos pluszt mutat, 11 050 forinton áll a jegyzés, 

ezzel a gyógyszeripari vállalat papírjai többet érnek, mint korábban bármikor.

Az OTP ezzel párhuzamosan 0,21 százalékos pluszban, 18 990 forinton áll a kereskedés első negyedóráját követően, a Mol viszont ugyanekkora mínuszban, 2670 forint környékére süllyedt a gongszót követően. 

A BÉT jó hangulatát a nemzetközi mozgások is alátámasztják: a német DAX 1,1 százalékos, a francia CAC 1,3 százalékos, a brit FTSE pedig 0,52 százalékos pluszt mutat, az átfogó európai EuroStoxx index pedig 1,5 százalékot erősödött a csütörtöki kereskedés elején.

Makrogazdasági oldalról a mai nap folyamán a 14:30-kor érkező amerikai GDP-adatokra figyelnek majd a befektetők, ekkor jelennek majd meg a világ legnagyobb gazdaságának munkaerőpiaci adatai is, melyeknek egyértelműen lehetnek majd piacmozgató hatásaik a délutáni kereskedésben.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint a tegnapi nagy gyengülés után relatíve jó formában van, az euróval szemben 0,06 százalékkal, 395,04-ig, a dollárral szemben pedig 0,27 százalékkal, 354,08-ig erősödött a kora reggeli órákban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.