BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kriptopiac egyesíti a végletekig megosztott amerikai közéletet: Trump után Harris is beállt a sorba

A demokrata elnökjelölt is támogatni fogja a kriptopiac felfutását, így a jelenlegi állás szerint két kriptopárti jelölt közül választanak majd a szavazók novemberben. Kamala Harris azonban sokkal visszafogottabban fogalmaz, mint Trump.

Kamala Harris is a kriptopiac támogatása mellett foglalt állást egy Wall Street-i kampányeseményen, megtörve ezzel hallgatását a választások kimenetele szempontjából egyre fontosabbnak tűnő szegmenssel kapcsolatos véleményét tekintve – vette észre a Cointelegraph. A novemberi amerikai elnökválasztás során a szavazók így két olyan jelölt közül választhatnak majd, akik támogatják az alternatív devizapiaci eszközöket. 

Kamala, Harris, kripto,
Kamala Harris is támogatni fogja a kriptopiacot / Fotó: AFP

Donald Trump után Kamala Harris is kriptopárti jelöltté vált

Kamala Harris állásfoglalására a kriptopiaci befektetők közül nagyon sokan vártak, mivel az alelnök azóta nem árulta el terveit a digitális eszközosztállyal kapcsolatban, mióta átvette a demokrata elnökjelölti posztot Joe Bidentől – szemben Donald Trumppal, aki hónapok óta energiát és pénzt nem sajnálva igyekezett meggyőzni a szektor híveit arról, hogy a kriptodevizák hosszú távú felfutását csak és kizárólag az őrá leadott vokssal lehet biztosítani. 

A kriptotérrel kapcsolatos egyértelműen pozitív fejleményre a bitcoin árfolyama is élesen reagált, a kurzus 3,5 százalékkal került feljebb Kamala Harris bejelentésének hírére. 

 

Ám azt mindenképpen érdemes kiemelni, hogy a demokrata elnökjelölt a kampányeseményen elhangzott, majd villámgyorsan felkapott beszédében messze nem foglalt állást olyan erősen a szektor mellett, mint amennyire Trumptól megszokták a szavazók

Harris beszédében úgy fogalmazott: 

Támogatni fogjuk az olyan innovatív technológiák elterjedését, mint az MI vagy éppen a digitális eszközök piaca, biztonságos üzleti környezetet hozunk létre számukra, és átlátható, egyúttal következetes szabályokat teremtünk majd szabályozásukra is. 

A Coinbase kriptotőzsde szakpolitikai vezetője, Faryar Shirzad Harris állásfoglalásával kapcsolatban kiemelte: ugyan Harris felszólalása sokkal kevesebb konkrétumot tartalmazott, mint Trump ugyanezen irányú tervei, mindenféleképpen fontos és abszolút konstruktív lépcsőfokot jelent az elnökjelölt jövőképének megismerésében, így nem csoda, hogy a piacok pozitívan fogadták a hírt. 

Alexander Grieve, a Paradigm kockázatitőke-alap kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője viszont óvatosságra intett: 

Haladásnak haladás, de érdemes emlékezni, hogy Harris kiemelte a fogyasztóvédelem fontosságát is a kérdésben. Ezt a szófordulatot pedig nagyon sokszor hallottuk már a kriptopiac elleni hangulatkeltésre felhasználva. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.