BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar Telekom: romlottak a távközlési cég kilátásai egy elemzőcég szerint

A Scope Ratings megerősített kibocsátói hitelminősítés mellett pozitívról stabilra rontotta a Magyar Telekom hitelkockázati besorolását.

Megerősítette a Magyar Telekom BBB+ kibocsátói hitelkockázati besorolását, valamint a nem alárendelt, nem biztosított adósságához tartozó BBB+ minősítést a Scope Ratings, amely ugyanakkor pozitívról stabilra rontotta a hazai távközlési társaság kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását a hitelminősítés éves felülvizsgálata eredményeként.

Magyar Telekom, Scope Ratings besorolás, LUS_IMG_6301
Rontott a Magyar Telekom hitelkockázati besorolásának kilátásain a Scope Ratings / Fotó: Kallus György

A hitelminősítés megerősítése a Scope Ratings GmbH azon véleményén alapul, hogy megítélése szerint a Magyar Telekom pénzügyi kockázati profilja javul, és az üzleti kockázati profilja továbbra is kedvező, melynek része az erős és stabil hazai mobil- és széles sávú piaci pozíció, valamint az, hogy előnyére szolgál a távközlési iparág mérsékelt ciklikussága. 

A kilátás pozitívról stabilra módosítása a német hitelminősítő azon álláspontját tükrözi, hogy Magyarországon a gazdaságpolitika kiszámíthatóságával kapcsolatban továbbra is fenntartások vannak. 

Ezzel a felülvizsgálattal a Magyar Telekom megfelel a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramja követelményeinek. 

A Magyar Telekom részvényei 0,6 százalékot erősödtek hétfő délelőtt, idén pedig már 50 százalékkal értékelődött fel az első számú hazai távközlési papír.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.