BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Reagál a magyar piac a Fed-döntésre: újra 395 forint egy euró

A pesti tőzsdén optimista hangulatban indult a csütörtöki kereskedés, a forint a dollárhoz képest javított, az euróval szemben azonban gyengült.

A Fed kamatdöntését emésztik csütörtök reggel az európai tőkepiacok, miután a befektetők által várt valószínűbb forgatókönyv szerinti, 50 bázispontos kamatvágást hajtott végre tegnap este az amerikai jegybank.

240619_bet_002_VZ , BÉT,
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A dollár előbb gyengüléssel reagált a lépésre, majd visszaerősödött szerda este. A csütörtök reggel újabb fordulatot hozott, az amerikai pénz 0,2 százalékot rontott az euróval szemben, a devizapár az 1,11-os szintig jött vissza ezzel.

A forint felemásan követte a fejleményeket. A dollárhoz képest 0,1 százalékos erősödéssel indított a hazai fizetőeszköz, a keresztárfolyam a 354,3-es szintig ereszkedett. Az euróval szemben viszont meredeken gyengülni kezdett a hazai fizetőeszköz: kora reggel még 394,27 forintba került egy euró, kilenc óra után viszont már a 395-ös szintet is átlépte a jegyzés.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A pesti tőzsdén kisebb emelkedéssel indult a nap, a BUX 0,1 százalékkal, 72 808 pontra kapaszkodott fel a nyitáskor. A nagypapírok a 0,2 százalékkal, 18 550 forintra ereszkedő OTP kivételével ugyancsak felfelé vették az irányt.

A rajtot a Magyar Telekom kapta el a legjobban 0,6 százalékos drágulással, ennek során 1030 forintig kúszott fel az árfolyam. A Mol 0,3 százalékkal, 2638 forintra drágult, a Richter papírjai pedig 0,1 százalékkal 10 720 forintra emelkedtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.