BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem találták formájukat a blue chipek, alaposan megrángatták a Molt

A pesti parkett nagyjai felemás formában zárták a napot, a legnagyobb vesztes a Mol volt. A BÉT teljesítménye beleillett a nyugati körképbe.

Kisebb mínuszban zárta a napot a pesti tőzsde, a BÉT nagyjai visszafogott értékvesztést mutattak a hét második napján. A pesti parkett forgalma átlagosnak mondható 8,5 milliárd forint volt, a BUX index 0,19 százalékos mínuszban, 73 846 ponton zárt.

20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG, BÉT,
Felemás napot láthattak a befektetők a BÉT-en / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Kisebb mínuszban zártak összességében a BÉT blue chipjei

A blue chipek közül a Richter volt a legjobb formában kedden, a gyógyszeripari cég részvényei 0,65 százalékkal, 10 920 forintig emelkedtek, 688 millió forintos forgalom mellett. Zöldben zárt a Magyar Telekom is, a távközlési cég kurzusa 0,37 százalékos pluszban, 1088 forinton zárt, 250 millió forintos érdeklődés mellett. 

A Mol ezzel szemben 0,9 százalékos mínuszban, 2632 forinton zárta a napot, 417 milliós forgalom mellett, míg az OTP jegyzése 0,4 százalékkal került lejjebb, 18 710 forinton adták a papírokat a gongszót megelőzően, 3,1 milliárd forintos napi forgalom után.

A felemás hangulat a nemzetközi piacokon is megfigyelhető volt: a francia piac ugyan pluszban jár a nyugati zárást megelőzően, a brit, a német és a spanyol piac viszont mínuszt mutat negyed hat környékén, az átfogó EuroStoxx index 0,07 százalékot erősödött a nap során.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint az MNB kamattartásról való döntése nyomán a pozitív irányba tudott elmozdulni mindkét főbb nemzetközi társával szemben: az euró ellenében 0,33 százalékkal, 400,09-ig erősödött a hazai deviza, a dollárral szemben pedig 0,27 százalékkal 370,19-ig ugrott a jegyzés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.