BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BUX után erősödtek a New York-i tőzsde főbb mutatói is

Emelkedéssel zártak pénteken a BUX után a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói is.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,8 százalékkal, 42 353 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutatója 0,9 százalékkal lett több és 5751 ponton zárta a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,2 százalékkal, 18 135 pontra erősödött.

Wall Street Revives Big-To-Small Trade On Fed Bets
Jó hangulatban zárta a hetet / Fotó: GettyImages

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 762 pontos, 1,1 százalékos emelkedéssel 73 411,75 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 7,5 milliárd forint volt, a vezető részvények drágultak az előző napi záráshoz képest.

Muhi Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy összességében jó hangulatban kereskedtek az amerikai és az európai piacokon, és ez hatott a magyar tőzsdére is. Hozzátette, pénteken korrigálta a piac a kedd óta tartó erőteljes negatív hangulatot, emelkedtek a főbb nyugat-európai indexek, ezt követte a BUX index is.

A derűs nemzetközi hangulat mögött vélhetően az Egyesült Államokból érkezett kedvező adatok húzódnak meg, amelyek szerint az amerikai munkaerőpiac egészségesebb a vártnál, és ez csökkentette a félelmet egy esetleges amerikai recessziótól.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A Mol 1 százalékkal, 2644 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 1,1 százalékkal, 18 550 forintra nőtt, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 százalékkal, 1046 forintra emelkedett, forgalma 441,4 millió forint volt. A távközlési cég részvényeit felminősítette az Erste pénteken, 1245 forintban meghatározva az új célárat.

A Richter-papírok árfolyama 1,3 százalékkal, 10 910 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6662 ponton zárt pénteken, ami 0,4 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.