BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszázezredik ügyfélszámláját ünnepelhette a Gránit Bank

A jubileumi diákszámlát megnyitó ügyfél ajándékcsomagot kapott. Idén is folytatódott a Gránit Bank térnyerése.

A szektorátlagot meghaladó ütemben emelkedik a számlák mennyisége a Gránit Banknál, a napokban megnyílt a kétszázezredik ügyfélszámla is. Míg a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2024 első negyedévében mindössze 0,1 százalékkal nőtt a bankszámlák száma hazánkban, ezen időszak alatt a Gránit Banknál 19,1 százalékos volt a bővülés. A pénzintézet piaci térnyerése így tovább folytatódott azt követően, hogy 2023-ban már minden ötödik lakossági bankszámla a Gránit Banknál nyílt – derült ki a Gránit Bank pénteki közleményéből.

Gránit Bank
Megnyílt a kétszázezredik ügyfélszámla a Gránit Banknál / Fotó: Gránit Bank

A bank legfrissebb felmérése szerint a mindennapi bankolást segítő, kényelmesen és egyszerűen használható, modern mobilbanki megoldások mellett a szolgáltatások versenyképes árazása is fontos szerepet tölt be a számlanyitások gyors ütemű emelkedésében.

A középárfolyamon való, költségek nélküli mobilbanki devizaváltás tavaly novemberi bevezetését követő hónapban több devizaszámla nyílt, mint előtte egész évben. Hasonló a helyzet a Gránit eBank mobilbanki appban tavaly élesített, díjmentes állampapírvásárlással és a hozzá kapcsolt díjmentes értékpapírszámla-nyitással is, ami szintén hozzájárult az új számlanyitások felfutásához.

Az ügyfélszerzésért folyó erős versenyben idén további, magas ügyfélélményt nyújtó, a digitális bankolást teljessé tevő innovációkkal kívánunk helytállni

– emelte ki Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese.

Az új ügyfélszámlák között egyre nagyobb arányt képviselnek a diákszámlák és a diákhitelszámlák is. Diákszámlából az első fél évben az egész évre tervezett számlavolumen háromszorosa nyílt meg. A 200 ezredik ügyfélszámlát is egy diáklány nyitotta, akit ajándékcsomaggal lepett meg a Gránit Bank.

A pénzintézet által bevezetett Fair Pay megoldás is hozzájárult a diákszámlák számának növekedéséhez, melyet jelenleg hat egyetem (Szegedi Tudományegyetem, Miskolci Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Óbudai Egyetem, Gábor Dénes Egyetem és Károli Gáspár Református Egyetem) hallgatói tudnak igénybe venni.

Szintén jó számokat produkálnak a vállalati számlanyitások, többek között az előző év végén bevezetett online számlanyitásnak köszönhetően, amelynek keretében a Gránit Banknál vált először elérhetővé a mérettől, szervezeti formától és a céget jegyzők számától független, korlátozásmentes, fiókbeli sorban állás nélküli vállalati számlanyitás.

A Gránit Bank lett Magyarország leggyorsabban növekvő digitális bankja

A Gránit Bank másodjára is elnyerte a Leggyorsabban Növekvő Digitális Bank Magyarországon díjat. A digitális bank 2023-ban szektorátlagot meghaladóan növekedett, és több új innovációt is megjelentetett a piacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.