Megtörte a csendet az észak-amerikai profi labdarúgóligában szereplő Inter Miami társtulajdonosa, Jorge Mas Lionel Messivel kapcsolatban. A David Beckham által is tulajdonolt, a Keleti főcsoport utolsó, 15. helyén szerénykedő csapat 50–60 millió dollárt (17–20,4 milliárd forint) fizet majd évente az argentin szupersztárnak, aki július 21-én, a mexikói Cruz Azul elleni Ligák Kupája (Leagues Cup) nyitómeccsén debütál a kaliforniai együttesben. A hétszeres aranylabdás szerződése 2025-ig szól, plusz egyéves opcióval. Az amerikai milliárdos arról is beszélt az újságíróknak, hogy a megállapodás már korábban megszületett, de Messi kontraktusán és munkavállalási engedélyén még mindig dolgoznak – írja a Miami Herald. 

Football / Lionel Messi transfers to Inter Miami CF FILE: Lionel Andrés Messi Cuccittini of Argentina reacts during FIFA World Cup final match Argentina vs France at Lusail Stadium in Al Daayen, Qatar on December 18, 2022. Lionel Messi decided to transfer to Inter Miami CF of Major League Soccer (MLS) in the United States.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Ken Satomi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Az MLS Keleti főcsoportjának utolsó, 15. helyén szerénykedő Inter Miami évi 50–60 millió dollárt fizet Leo Messinek.
Fotó: AFP

A dél-amerikai világklasszis ezzel a liga fizetési listájának az élére ugrik, letaszítva a trónról a Chicago Fire 31 esztendős svájci futballistáját, Xherdan Shaqirit, aki 2023-ban 8,153 millió dollárt (2,77 milliárd forint) tesz zsebre. 

A magyarok közül a Philadelphia Union kötelékébe tartozó Gazdag Dániel 1,35 millió dollárt (459,02 millió forint), a Sporting Kansas City támadója, Sallói Dániel pedig 1,1 millió dollárt (374,01 millió forint) keres az idén. 

A cikk szerint Mas kijelentette, hogy a pletykákkal ellentétben a többi MLS-klub nem segített be Messi bérének előteremtésébe, az viszont igaz, hogy a hamarosan 36 éves focista kisebbségi tulajdonrészt kap az Inter Miamiban. Az üzletember elárulta, három-öt új igazolást terveznek, arról azonban nem nyilatkozott, hogy Leo Messi egykori barcelonai és válogatottbeli csapattársai, Jordi Alba, Sergio Busquets, Ángel di María vagy Luís Suárez köztük lesz-e. A Twitteren a témában mindenesetre sokat sejtetően posztolt:

A vezető biztos abban, hogy kezelni tudják a Messit övező felhajtást, ehhez már megtették a szükséges óvintézkedéseket. „A biztonsági személyzet létszámát megnöveltük, a játékosok pedig busszal, alagúton keresztül érkeznek meg a stadionba. Nemcsak meccsnapon, hanem ez lesz az általános protokoll. Tudjuk, mi vár ránk, hiszen az argentin válogatott a katari világbajnokságot megelőzően nálunk készült, akkor ízelítőt kaptunk a Messi-mániából” – magyarázta az 1,3 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedő Jorge Mas, hozzátéve, nem tervezik, hogy ideiglenes létesítményüket, a Fort Lauderdale-ben található DRV PNK Stadiont a PSG-től szerződtetett szélső érkezése miatt elhagyják, és inkább 20 000-22 000 férőhelyesre bővítik. Új otthonukba, a Miami Freedom Parkba legkorábban 2025-ben költözhetnek be. 

Lionel Messi fizetése az európai topligák legjobban kereső labdarúgóihoz viszonyítva
 

Lionel Messi a fentieken kívül további bevételre számíthat az Adidastól, az Apple-től és a Fanaticstól. 

Kényes részletek derültek ki Messi szaúdi szerződéséről

Az amerikai The New York Times szerint az argentin Lionel Messi könnyűszerrel keres 22,5 millió eurót Szaúd-Arábia turisztikai nagyköveteként. A pénzért cserébe elég reklámokban szerepelnie, posztolnia a közösségi médiában és évente néhány napot eltöltenie a királyságban. A kötelező szaúdi nyaralásra legfeljebb 19 embert vihet magával, a repülőutat és a szállást ráadásul az arabok fizetik. A 473 millió Instagram-követővel büszkélkedő hétszeres aranylabdástól elsősorban azt várják el, hogy a #visitsaudi hivatkozást használja a tartalommegosztáskor.