BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A boldog magyar, aki nem Puskás, hanem Szoboszlai akar lenni

Le kellett küzdenie sok akadályt, hogy bebizonyítsa az embereknek, hogy nagyszerű játékos lehet belőle.

Hálás édesapjának Szoboszlai Dominik, amiért segített neki abban, hogy Magyarország csapatkapitánya és a Liverpool játékosa legyen – olvasható a Premier League hivatalos oldalán. A Mandiner által idézett rövid interjú abból az apropóból készült a magyar középpályással, hogy a „No Room For Racism” (nincs helye rasszizmusnak) kezdeményezés részeként most őt választották ki.

Wolverhampton Wanderers v Liverpool FC - Premier League
Szoboszlai büszke arra, hogy a Premier League-ben játszhat
Fotó: AFP

  „Amikor elkezdtem, nekem és apámnak volt egy tervünk. Ő helyezett a legmagasabb szintre, ahol játszanom kell” – mondta Szoboszlai. Elmesélte, hogy apja az iskola után felvette és edzésre vitte. Ő volt az edzője, és 

háromtól hétig minden nap ugyanaz: edzettem a saját csapattal, edzettem a fiatalokkal, edzettem az idősebbekkel, aztán lefeküdtem aludni, és a következő nap ugyanez volt 

– emlékezett a magyar sztárjátékos.

Mint mondta, vele mindig keményebb volt, mint a többiekkel, amit a többi szülő is szóvá tett, de az apja erre mindig azt mondta: majd kifizetődik, majd a végén kifizetődik. 

Azt akarta, hogy én legyek a legjobb, és ezért volt ilyen, és most már értem, miért tette, és most már közel állunk egymáshoz, nagyon közel állunk egymáshoz.

Szoboszlai arról is beszélt, hogy büszke arra, hogy magyar, és hogy le kellett küzdenie azt az akadályt, hogy bebizonyítsa az embereknek, hogy nagyszerű játékos lehet belőle, és ugyanúgy inspirálja a magyar gyerekeket, mint ahogyan azt Puskás Ferenc, az ország valaha volt egyik legnagyobb játékosa tette.

Szeretek magyarnak lenni  

– tette hozzá a 22 éves játékos.

Szoboszlai a Premier League-re született: mutatósak a magyar sztár statisztikái

Az eddigi hét Premier League-meccsen Szoboszlai Dominik futotta a legnagyobb távolságot, majdnem nyolcvannégy kilométert.

Büszke arra, hogy a Premier League-ben játszhat, és tudja: magyarként bizonyítanai kell, 

mert ha magyar vagy, senki nem néz rád úgy, mintha spanyol, olasz, angol lennél, így magyarként, ha ez sikerül, az még jobb 

– hangsúlyozta. Puskásról mondta korábban is, hogy ő a legjobb játékos, aki valaha Magyarországon játszott, ez nem kétséges, de neki a saját dolgát kell csinálnia, nem az új Puskás szeretne lenni, hanem Szoboszlai. Állítja, hogy 

ugyanaz az ember leszek, mint amikor 13 évesen egy egyszobás lakásban éltem a családommal. Ugyanaz a srác vagyok, aki voltam, és soha, de soha nem fogok megváltozni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.