A címvédő Manchester City a rekorder Real Madriddal került össze a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A pénteki, nyoni sorsoláson eldőlt, hogy a legutóbbi győztes, valamint a 14-szeres aranyérmes madridiak párharca a spanyol fővárosban kezdődik majd, és a visszavágó lesz Angliában. A két együttes tavaly az elődöntőben csapott össze, akkor a spanyolországi 1-1 után Manchesterben 4-0-ra nyert a későbbi győztes City.

PSG v Barcelona - UEFA Champions League
Bajnokok Ligája
Bajnokok Ligája: a Barcelona és a PSG összecsapása is izgalmas párharcnak ígérkezik.
Fotó: Getty Images

A negyeddöntő másik slágercsatája a Paris Saint-Germain és a Barcelona összecsapása lesz. A két klub legutóbb a 2020/2021-es BL-szezon nyolcaddöntőjében találkozott, akkor a PSG 5-2-es összesítéssel jutott tovább. A másik két negyeddöntőben az Arsenal a Bayern Münchennel, az Atlético Madrid pedig a Borussia Dortmunddal találkozik.

A pénteki sorsoláson az is eldőlt, hogy továbbjutás esetén az elődöntőben a Real vagy a City az Arsenallal vagy a Bayernnel találkozik, míg a másik ágon az Atlético, Dortmund, Barcelona, PSG négyesből kerül majd ki a finalista.

A negyeddöntőket április 9-10-én és 16-17-én, az elődöntőket április 30-május 1., valamint május 7-8-án rendezik, míg a finálé a londoni Wembley Stadionban lesz június 1-jén.

Újraindul a focis pénzkereső – sok-sok millió eurót lehet gyűjteni a Bajnokok Ligája küzdelmeiben

Véget ért a téli szünet, ami az európai klubfocit illeti: a nyolcaddöntőkkel folytatódik az első számú sorozat, a Bajnokok Ligája. Újraindul a pénzgyűjtés is, mert az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) busásan javadalmazza a legjobbakat: aki minden meccsét megnyeri a szezonban, az csaknem 33 milliárd forintnyi euróval gazdagszik pusztán a pénzdíjakból. Erre két csapat tehet kísérletet – de természetesen csak egy győzhet.

A negyeddöntő párosítása:

  • Arsenal (angol) – Bayern München (német)
  • Atlético Madrid (spanyol) – Borussia Dortmund (német)
  • Real Madrid (spanyol) – Manchester City (angol)
  • Paris Saint-Germain (francia) – FC Barcelona (spanyol)

Az elődöntő párosítása:

  • Atlético Madrid (spanyol)/Borussia Dortmund (német) – Paris Saint-Germain (francia)/FC Barcelona (spanyol)
  • Arsenal (angol)/Bayern München (német) – Real Madrid (spanyol)/Manchester City (angol)