BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Scotland v Hungary - EURO 2024
foci-Eb 2024

Foci-Eb 2024: meglepő rekordot döntött meg Csoboth Kevin gólja

A magyar válogatott ennél később nem is szerezhette volna meg a győztes gólt. Csoboth Kevin találata a foci-Eb történetének egy különleges rekordja is a három pont mellett.

A magyar labdarúgó-válogatott a 100. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát vasárnap a németországi Európa-bajnokság utolsó fordulós csoportmérkőzésén Stuttgartban, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. Csoboth Kevin az első válogatott gólja és a győzelem mellett még egy dolognak is örülhetett. A 99 perc 32 másodpercnél szerzett góljával a foci-Eb-k történetének rekorderévé vált a rendes játékidőben legkésőbb esett találatok szerzőinek örökrangsorában – emelte ki hétfői összefoglalójában a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.

Scotland v Hungary - EURO 2024
foci-Eb 2024
Foci-Eb 2024: Csoboth Kevinnek duplán jár a taps a csapattársaktól / Fotó: AFP

A statisztikusok a németországi Eb-től búcsúzó Skóciáról megjegyezték, hogy eddigi mind a tizenkét nagy világversenyén hasonló sorsra jutott: nyolc vb-jén és négy Eb-jén egyaránt időnek előtte, már a csoportkör zárultával kiesett.

Az IFFHS kimutatása szerint az ugyanebben a négyesben szerepelt, és a Svájccal játszott 1-1-gyel csoportelső Németország hálóőre, Manuel Neuer 18. alkalommal lépett pályára Eb-meccsen, a legtöbbször a kapusok között a kontinensviadalok történetében. Neuer az olasz Gianluigi Buffont (17) hagyta maga mögött. Ami további közös pont Neuerben és Buffonban, hogy mindketten világbajnokok. Az olasz hálóőr 2006-ban, német kollégája pedig 2014-ben ünnepelhetett. Eb-győzelmük még nincs, Neuer azonban idén ebben az összevetésben is felülmúlhatja a már visszavonult Buffont.

Foci-Eb 2024: indul a matek – így juthat tovább a magyar válogatott

A magyar válogatott vasárnap 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel elvégezte feladatát. Immár nem a saját kezünkben van a sorsunk, a többi csoport alakulásától függ a továbbjutás. Mutatjuk, hogy áll össze a foci-Eb matekja.

Az összefoglalóban helyet kapott az az adat is, amely szerint az egyenlítő gólt fejelő Niclas Füllkrug negyedik gólját szerezte csereként a nagy nemzetközi tornákat tekintve. Ezzel nem csupán Németország rekordere lett a kispadról érkezve, hanem immár minden más európai játékosnál több a találata ebben a mutatóban.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.