BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: órákon belül eldől a magyar válogatott sorsa

Az F csoport küzdelmeivel zárul a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportköre. A cseh–török és a grúz–portugál meccs eredményétől függ, hogy a magyar válogatott bejut-e a legjobb 16 közé a foci-Eb-n.

Miután a magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 1-0-ra legyőzte Skóciát, és megszerezte a labdarúgó-Európa-bajnokság A csoportjának harmadik helyét, egy ország szorít azért, hogy Marco Rossi csapata bekerüljön a hatból a négy legjobb csoportharmadik közé. Számolgatásban és esélylatolgatásban jók vagyunk, és az eredmények is úgy alakultak, hogy az utolsó pillanatban dől el, folytatódik-e számunkra az idei foci-Eb.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Európa-bajnokság
Marco Rossi
Varga Barnabás
sérülés
magyar válogatott
skót kapus
foci-Eb 2024
Szerdán zárul a foci-Eb csoportköre / Fotó: AFP

A szerda délutáni meccsek a papírforma szerint alakultak, Románia 1-1-es döntetlent játszott Szlovákiával, így szomszédaink nem tették meg azt a szívességet, hogy továbbjuttassák a magyar csapatot. Emiatt körömrágva nézhetjük végig az utolsó, F csoport 21 órakor kezdődő két összecsapását. A magyar válogatott ugyanis jelenleg pont a negyedik legjobb csoportharmadik, azaz valahogy ki kell szurkolnunk, hogy ez így is maradjon.

Ehhez mindkét mérkőzésre figyelni kell. A csoportot a már továbbjutott Portugália vezeti 6 ponttal, Törökországnak 3 pontja van, Csehország és Georgia (más néven Grúzia) pedig 1-1 egységet szerzett. A biztosan csoportelső portugálok ugyan tartalékos összeállításban lépnek pályára, de így is klasszisokkal jobbak, mint az idei Eb leggyengébbre taksált keretével rendelkező grúz csapat. Emiatt talán ezen a meccsen van kisebb izgulnivalónk, hiszen magyar szempontból csak az a fontos, hogy a Cristiano Ronaldóval felálló luzitánok nem kaphatnak ki. Ha Grúzia nyer, biztosan kiesünk. Nem mellesleg

a portugál csapatot olyan szemmel is kell nézni, hogy magyar továbbjutás esetén velük találkozunk a nyolcaddöntőben.

A török és a cseh csapat meccsén több forgatókönyv is megfelel számunkra. Döntetlen esetén a cseheknek 2 pontjuk lesz, így nem előzhetnek meg minket. Hasonló a helyzet akkor is, ha Törökország győz. Csehország győzelme esetén azonban könnyen bajba kerülhetünk, hiszen akkor a 3 pontos törökök kerülnek a harmadik helyre. Magyarország biztosan mínusz 3 gólkülönbséggel zár. Törökországé jelenleg mínusz 1. Vagyis ha a törökök veszítenek, akkor legalább 3 góllal kell kikapniuk. Egygólos cseh győzelemnél kedvezőbb gólkülönbség miatt ütnek el minket a továbbjutástól a törökök, kétgólos cseh siker esetén pedig hiába állna mindkét csapat mínusz 3-mal, riválisunknak több rúgott gólja van, ami a továbbjutás szempontjából előny.

Ami biztos, hogy ha minden a tervezett időrend szerint alakul, akkor szerda este tizenegy óra előtt eldől a magyar válogatott sorsa,

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.