BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Döntöttek az angol klubok a VAR eltörléséről

A Premier League 20-ból 19 csapata arra szavazott, hogy maradjon meg a bajnokságban a videóbíró-rendszer. A VAR eltörlésére a Wolverhampton nyújtott be javaslatot még májusban. A videóbíró megmarad, de több ponton megújítják.

Nem törlik el a VAR-t a Premier League-ben. Erről az angol első osztályban szereplő klubok képviselői szavaztak.

var
premier league
Nem törlik el a VAR-t a Premier League-csapatok / Fotó: AFP

A döntést a Premier League hivatalos honlapján tették közzé.

Még májusban nyújtotta be a videóbíró-rendszer eltörléséről szóló javaslatot a Wolverhampton. Ahhoz, hogy a VAR-t kivezessék a ligából, az ott szereplő 20 csapat kétharmadának kellett volna erre szavaznia. A BBC azt írta, hogy végül 19 klub szavazott a javaslat ellen.

Részvényesekké válhatnak a szurkolók is a patinás futballklubban

A bajba jutott angol klubok eddig csak hitelt kértek a szurkolóiktól, a Watford FC viszont részvényt ad el nekik, mintegy húszmillió font értékben. A lojális vásárlók szavazati jogot nem szereznek, osztalékot viszont kaphatnak – ha nyereséges marad a klub. A beugró csak tíz font.

A Premier League következő szezonjában a játékvezetés a félautomata lesrendszerrel egészül majd ki – írta meg a Nemzeti Sport. Emellett a bíróknak ősztől a stadionok hangosbemondóin keresztül kell majd tudatniuk a közönséggel a VAR segítségével meghozott döntéseik okát, illetve az óriáskivetítőkön is be kell majd mutatni a döntések mögött álló mozzanatokat.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.