BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
England v Switzerland: Quarter-Final - UEFA EURO 2024

Foci-Eb 2024: eldől, hogy ki lesz a spanyolok ellenfele a döntőben

Hollandia és Anglia szerdai esti meccsén ellenfelet kap a spanyol válogatott. Már csak két meccs van hátra a 2024-es foci-Eb küzdelmeiből.

A fordulatos mérkőzést hozó kedd esti Spanyolország–Franciaország-találkozón nemcsak az dőlt el, hogy a 16 éves Lamine Yamal lett az Eb-történelem legfiatalabb gólszerzője, hanem az is biztossá vált, hogy a háromszoros Európa-bajnok spanyol válogatott lesz az idei foci-Eb döntőjének egyik részvevője. A szerdai elődöntőben az is kiderül, hogy ki lesz az ellenfele a vasárnapi fináléban.

Netherlands v Türkiye: Quarter-Final - UEFA EURO 2024
foci-Eb 2024
A holland szurkolók is készülnek a foci-Eb elődöntőjére / Fotó: AFP

Este 21.00-kor a dortmundi Wastfalenstadionban Hollandia és Anglia legjobbjai csapnak össze, hogy kiderüljön, ki szállhat harcba a végső győzelemért az Eb utolsó meccsén. A Ronald Koeman által irányított holland csapat harmadikként jutott tovább a D csoportból, miután Lengyelországot legyőzte, Franciaországgal gól nélküli döntetlent játszott, Ausztriától pedig az Eb egyik legjobb meccsén vereséget szenvedett. Az egyenes kieséses szakaszban Romániát 3-0-ra, Törökországot pedig nagy küzdelemben 2-1-re legyőzte az Oranje.

Az angol válogatott kevésbé meggyőző teljesítményt nyújtott: Gareth Southgate válogatottját gyakran éri kritika defenzív, biztonsági játéka miatt. A kontinenstornát egy Szerbia elleni győzelemmel nyitották az angolok, majd a dánokkal és a szlovénokkal is ikszeltek. A csoportkör után Szlovákiát hosszabbítás után 2-1-re legyőzték, a svájciakon azonban csak tizenegyespárbajban jutottak túl. Ez utóbbi meccs talán lerombolt egy mentális gátat a csapatban, ugyanis az elmúlt években az Európa-bajnokságokon és a világbajnokságokon egyaránt rendszeresen elvéreztek a büntetőknél az angolok, legutóbb az előző Eb döntőjében Olaszország ellen.

Foci-Eb 2024: Németországban tombol az Eb-láz

Válogatottjuk szereplése és az izgalmas mérkőzések fűtik az Eb-lázat Németországban. Minden a fociról szól ezekben a hetekben, és ez nem csak a meccsek alatt van így. A németeket most szinte csak az Eb érdekli, és erre a cégeknek is reagálniuk kellett. Ajándék szabadságokkal, tippjátékkal, jegyekkel kedveskednek a vállalatok a dolgozóiknak az Európa-bajnokság alatt. Olyan cégek is vannak, amelyek még a munkaidőt sem veszik annyira szigorúan, ha meccsekről van szó.

Az elődöntőnek nincs kifejezett esélyese. Bár a torna korábbi szakaszában mindkét csapat mutatott már defenzív játékot, ugyanakkor klasszis megoldásokra is képesek a legnagyobb sztárjaik. Holland részről Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa, Cody Gakpo lehet a nyerő ember. Az angol szurkolók elsősorban Harry Kane-től várják a gólokat, azonban a Real Madrid ásza, Jude Bellingham is bármikor el tud dönteni meccseket, ezt a Bajnokok Ligájában is bizonyította. Nem mellesleg a szlovákok elleni nyolcaddöntőben az ő ollózós találatának köszönhetően egyenlítettek, és mentették hosszabbításra a meccset.

A ma esti elődöntőt 21:00-től lehet követni az M4Sport csatornán, valamint online az M4Sport honlapján. A mérkőzés továbbjutója vasárnap este 9-kor mérkőzik meg Spanyolországgal, és azon a meccsen eldől, ki ül Európa trónjára.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.