BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
GER, EURO UEFA 2024, Group A, Germany vs Hungary

Foci-Eb 2024: Németországban tombol az Eb-láz

Válogatottjuk jó szereplése és az izgalmas mérkőzések fűtik az Eb-lázat Németországban. Minden a fociról szól ezekben a hetekben, és ez nem csak a meccsek alatt van így. A németeket most szinte csak az Eb érdekli, és erre a cégeknek is reagálniuk kellett. Ajándék szabadságokkal, tippjátékkal, jegyekkel kedveskednek a vállalatok a dolgozóiknak az Európa-bajnokság alatt. Olyan cégek is vannak, amelyek még a munkaidőt sem veszik annyira szigorúan, ha meccsekről van szó.

A labdarúgás iránti lelkesedés egyre csak nő Németországban. Az emberek szabadidejükben a meccseket nézik, ha pedig dolgoznak, akkor sem kell lemondaniuk az Európa-bajnokságról. A munkáltatók szinte minden ágazatban az Eb-hez igazítják a működésüket.

GER, EURO UEFA 2024, Group A, Germany vs Hungary
Eb
Németországban most minden az Eb-ről és a fociról szól / Fotó: AFP

A legtöbb németországi munkahelyen az alkalmazottaknak meg van engedve, hogy a nationalelf mezében dolgozzanak – írta meg a német Faz.net. Ez csak azokban a munkakörökben nem megengedett, ahol a higiénia vagy a munkavédelem miatt speciális öltözékre van szükség. Sőt, az olyan formális helyeken, mint például a színházak, a vendégek is egész nyugodtan mehetnek válogatottmezben.

Még olyan vállalatok is vannak, amelyek tavaly karácsonyra az éves bónusz mellé egy mezt is adtak ajándékba, hogy az alkalmazottak teljes beleéléssel tudjanak szurkolni.

A munkahelyeken mindenki pontosan tudja, hogy hogyan is állnak a meccsek, hiszen minden cég felállította a maga szurkolói zónáit, ahol lehet követni az eseményeket.

Foci-Eb 2024: a szállodások jártak a legjobban

A szurkolók a vártnál kevesebb pénzt hoztak a német gazdaság számára. A szállodák forgalma meredeken megugrott a foci-Eb alatt, ám a többi ágazat kimaradt a sikerből, és még a szórakozóhelyeken is elmaradt a költekezés.

 

A foci-Eb miatt a munkahelyek sokkal toleránsabbak

Általában azt mondjuk a németekről, hogy rendkívül precízek, de az Európa-bajnokság ideje alatt előfordul, hogy sokáig tart a meccsnézés. A cégek ez idő alatt sokkal elnézőbbek, mint általában, egy kis késés a futball ünnepe alatt szinte mindenhol belefér.

A céges menzák is felültek az Európa-bajnokság okozta hype-vonatra. Sok helyen szolgálják fel a munkahelyi étkezdéken különböző európai országok fogásait. A repülőtereket üzemeltető Farportnál például mindig az aznapi meccsek részt vevő csapatainak nemzeti ízei kerülnek az étkezdékbe.

Más helyeken ajándék szabadsággal kedveskednek az alkalmazottaknak, ha kivennének egy napot egy fontos meccs miatt.

Van, ahol közös meccsnézéseket is szerveznek a dolgozóknak, bár ez viszonylag kevés helyen fordul elő. Ennek oka, hogy a mérkőzések a munkaidő után vannak, így a többség a szabadidejében megy szurkolni. Azonban azokon a helyeken, ahol 0–24 órás munkavégzés van, jellemző a közös munkahelyi meccsnézés. A repülőtereken ráadásul az összes kijelző kapott egy pluszsávot, amely a meccsek eredményeit mutatja.

Jegyeket is lehet nyerni a meccsekre

Az Eb-láz sok cégnél bőven a torna indulása előtt elkezdődött. Egyes munkahelyeken tombolát rendeztek, amivel lehetett meccsjegyet nyerni. A Mainova energiaszolgáltatónál például 10 darab belépőt sorsoltak ki a Németország–Svájc csoportmérkőzésre.

Eb-tippjáték

A munkahelyi morált könnyen lehet növelni a munkahelyi tippjátékokkal. Németországban ez az Eb ideje alatt szinte kötelezővé vált, sok helyen maguk a cégek szervezik őket, és még nyereményt is felkínálnak.

Természetesen a németek hazájuk győzelmére fogadnak a legnagyobb mértékben. Egy felmérés szerint a válaszadók 34,2 százaléka voksol a németekre. A második legtöbben a franciák végső győzelmét valószínűsítik. A harmadik helyen áll Spanyolország, illetve még Angliát érzik többen is esélyesnek.

Leginkább a fiatal dolgozók körében elvárás, hogy a munkáltató kösse össze a napi tevékenységet az Európa-bajnoksággal. Kifejezett igény mutatkozik a tippjátékok és közös meccsnézések mellett például munkahelyi focira is. Van olyan cég, amely az irodáját is feldíszítette az Eb tiszteletére.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.