BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizs 2024: döntőbe vívta magát a férfi kardcsapat

Olaszország után Iránt is legyőzte a magyar férfi kardcsapat. Szilágyi Áron, Szatmári András és Rabb Krisztián 20.30-kor Dél-Korea ellen vívhat az aranyéremért.

A magyar férfi kardválogatott hihetetlen izgalmakat követően, a vártnál jóval szorosabb csatában győzte le Irán legjobbjait a párizsi olimpia elődöntőjében. A 45-43-as győzelem azt jelentette, hogy 1996 után újra olimpiai döntőt vívnak a magyar férfi kardozók.

PAKDAMAN, Ali; SZILÁGYI Áron
Párizs 2024 kardvívás
Párizs 2024: Szilágyi Áron vezetésével döntős a férfi kardcsapat / Fotó: Illyés Tibor / MTI

A legjobb 8 között Olaszországot két vállra fektető Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron trió kezdte az Irán elleni elődöntőt. Menet közben azonban kihasználtuk az cserelehetőségünket, az olaszok ellen nagyon jól vívó Gémesi helyett a folytatásban az élete első olimpiáján szereplő Rabb Krisztián kapott lehetőséget. Ez jó húzásnak bizonyult, a fiatal kardozó mindkét asszóját fölényesen megnyerte, ami nagyon kellett ahhoz, hogy a csapat felálljon a hátrányból.

Az utolsó emberünk, Szilágyi Áron így is 40-39-es hátránnyal vette át a vívást. A háromszoros olimpiai bajnokunknak sikerült a bravúr, ő szerezte meg hamarabb a 45. tust, így immár biztosan érmes a magyar csapat.

férfi kard csapat
Hasonló jeleneteket a döntő után is szívesen látnának a magyar szurkolók / Fotó: Csudai Sándor / Origo

Az, hogy ez az érem arany vagy ezüst lesz, a 20.30-kor kezdődő fináléban derül ki, ahol a legnehezebb ellenfél, Dél-Korea csapatával kell megvívni az olimpiai bajnoki címért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.