BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Vasas kirúgta Gera Zoltánt

Sokba került az egykori legendás támadónak, Gera Zoltánnak, hogy csapata kikapott a Tatabányától a hét végén. Fél évig irányította az NB II.-es focicsapatot, a Vasassal 18 mérkőzés alatt tíz győzelmet, négy döntetlent és négy vereséget ért el ezalatt.

A labdarúgó NB II.-ben szereplő Vasas közös megegyezéssel szerződést bontott Gera Zoltán vezetőedzővel és segítőjével, Csizmadia Csabával – közölte a klub.

GERA Zoltán
Vasas
Gera Zoltán már nem a Vasas edzője / Fotó: Kovács Tamás / MTI

A döntés oka, hogy az angyalföldiek hétfőn 1-0-ra kikaptak hazai pályán a Tatabányától, és négy forduló után két győzelemmel és egy-egy döntetlennel és vereséggel a negyedik helyen állnak a Merkantil Bank Ligában. A mérkőzés után Gera Zoltán is arról beszélt, hogy változtatniuk kell, nemcsak a játékosoknak, hanem a stábtagoknak is.

A magyar válogatott egykori csapatkapitánya februártól 16 bajnokin és két Magyar Kupa-találkozón irányította a csapatot, ezeken

  • 10 győzelem,
  • 4 döntetlen
  • és 4 vereség

volt a mérlege.

A mai napon közös megegyezéssel szerződést bontottunk Gera Zoltán vezetőedzővel, valamint Csizmadia Csaba másodedzővel.

„Köszönjük nekik, amit a Vasasért tettek, további edzői karrierjükhöz pedig sok sikert kívánunk” – nyilatkozta Nagy Miklós sportigazgató.

Hozzátette, hogy ameddig a távozó szakemberek végleges pótlása nem történik meg, NB II.-es együttesük irányítását ideiglenesen megbízott vezetőedzőként az NB III.-as együttesük edzője, László András veszi át, a szerda délutáni edzést már ő tartja az első csapatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.