BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
VÉGH Bence; SALDANHA, Matheus
Ferencváros

Európa-liga: elindult a Ferencváros Brüsszelbe

Elindult a népligeti edzőközpontjából a magyar bajnok Belgiumba, ahol sajtótájékoztatás és edzés vár rá a mai napon. A Ferencváros férfi labdarúgócsapata szerdán idegenben kezdi meg szereplését az UEFA Európa-liga főtábláján.

A Ferencváros férfi labdarúgócsapata szeptember 25-én, szerdán 21 órakor a belga Anderlecht otthonában lép pályára az UEFA Európa-liga főtáblájának első fordulójában. A csapat a mai napon utazott Belgiumba.

VÉGH Bence; SALDANHA, Matheus
Ferencváros
Fradi
FTC
A Ferencváros szerda este kezdi meg szereplését az Európa Ligában / Fotó: Illyés Tibor

A Brüsszelbe utazó keret szeptember 24-én, kedden az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban találkozott, majd a közös reggeli után elindult a repülőtérre, ahonnan elrepült Belgiumba – írta a Fradi.hu. A nap további részében sajtótájékoztató vár a csapatra, amely ezt követően a szerdai találkozó helyszínén, a Lotto Parkban tréningezik.

A zöld-fehérek történetük egyik legnagyobb európai kupasikerét éppen a brüsszeli csapattal szemben érték el, 1995 augusztusában a Bajnokok Ligája selejtezőjében Zoran Kuntic góljával idegenben 1-0-ra győztek, majd az Üllői úti visszavágón 1-1-es döntetlen született, aminek köszönhetően a Ferencváros első magyar csapatként bejutott a sorozat csoportkörébe.

A Ferencváros korábban is találkozott már belga csapattal

Az FTC tavaly a Konferencia-liga csoportkörében is szembekerült a belga riválissal, akkor a Genk elleni párharc mindkét összecsapása döntetlenre végződött.

A Ferencváros a holland Pascal Jansen irányításával még százszázalékos a bajnokságban, és a kupában is továbbjutott, ráadásul két mérkőzés után úgy tűnik, hogy az új igazolás, a brazil Matheus Saldanha komoly erősítést jelent.

A találkozó 21 órakor az osztrák Julian Weinberger sípjelére kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport, az m4sport.hu, valamint a Nemzeti Sportrádió és a Kossuth rádió is élőben, ingyen, regisztráció nélkül közvetíti.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.