BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb tőkeinjekciót kapott az olasz bajnok Internazionale

Az Oaktree Capital Management májusban vette meg a klubot, nyomja bele a pénzt.

Az Oaktree Capital Management 47 millió euró új tőkét pumpált az FC Internazionale Milanónak, miután májusban átvette a futballklubot. (Egy euró 395,3 forint.) A klub szerdai közleménye szerint a lépés 44 millió euró készpénzzel és 3 millió euró átalakított részvényesi kölcsönnel növeli az Inter Milan saját tőketartalékát.

Az Oaktree májusban vette át az Internazionálét / Fotó: AFP

Az amerikai befektetési cég azt követően vette át az Inter Milan irányítását, hogy az előző tulajdonos, a kínai Suning Holding Group nem fizette ki az Oaktreetől kapott kölcsönt.

A hírrel kapcsolatban a Bloomberg emlékeztetett, hogy az Inter Milan évek óta veszteségekkel küzd, de a költségcsökkentés, az új kereskedelmi partnerségek és az olasz labdarúgó-bajnokságban aratott győzelem az elmúlt szezonban javított a pénzügyein.

A veszteség 36 millió euróra csökkent a június 30-án zárult évben, szemben az előző évi 85 millió eurós veszteséggel – közölte a klub a pénzügyi kimutatás tervezetére hivatkozva.

A pénzügyi kimutatásokat az október végén esedékes részvényesi közgyűlésen terjesztik elő jóváhagyásra – tudatták a közleményben. A klub internetes oldalán közölt hír szerint az igazgatótanács kedden hagyta jóvá a tervezetet.

Eszerint 

a bevétel 48 millió euróról 473 millió euróra ugrott 

a csapat pályán nyújtott teljesítményének és az ennek következtében növekvő reklámbevételeknek köszönhetően. A költségek azonban maradtak stabilan 464,5 millió eurón.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.