BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnokok Ligája: nem bírt egymással a Manchester City és az Inter, gálázott a Celtic a Slovan ellen

A tavalyi győztes Manchester City otthon gól nélküli döntetlent játszott akkori döntős ellenfelével, az olasz Internazionaléval a labdarúgó-Bajnokok Ligája új rendszerű alapszakaszának első fordulójában, szerdán. A Celtic rendkívül magabiztos, 5-1-es sikert aratott a Slovan Bratislava ellen, a Dortmund idegenben 3-0-ra verte a Club Brugge együttesét, míg a Paris Saint-German 1-0-ra győzött a BL-újonc Girona ellen.

A labdarúgó-Bajnokok Ligája első fordulójának szerdai játéknapjáról egyértelműen a Manchester City és az Internazionale mérkőzését övezte a legnagyobb érdeklődés előzetesen. A találkozó igazi rangadóhoz méltó, kiegyenlített csatát hozott, az összecsapáson összességében, és kiváltképp a második félidőben a házigazda City volt fölényben, gól azonban nem született. 

Jack Grealish (jobbra, világoskékben) lövését az Inter védői próbálják blokkoni / Fotó: AFP

A Borussia Dortmund a 20 éves Jamie Bynoe-Gittens késői duplájával, valamint a ráadásban értékesített tizenegyessel diadalmaskodott 3-0-ra a Club Brugge vendégeként, míg a Paris Saint-Germain hazai pályán a 90. percben szerzett góllal győzte le 1-0-ra a BL-újonc és története első nemzetközi kupameccsét játszó spanyol Gironát. 

Jól rajtolt a skót Celtic, amely saját közönség előtt 5-1-re verte a Slovan Bratislava együttesét. A glasgow-i csapat ráadásul az első lett a BL történetében, amelynek két japán játékosa is gólt tudott szerezni egyetlen mérkőzésen a legrangosabb európai kupasorozatban: Furuhasi Kiogo a 47., Maeda Daizen pedig a 70. percben talált be a szlovákok kapujába. 

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló: 

  • Club Brugge (belga)–Borussia Dortmund (német) 0-3 (0-0)
    Gól: Bynoe-Gittens (76., 86.), Guirassy (93., 11-esből) 
  • Celtic Glasgow (skót)–Slovan Bratislava (szlovák) 5-1 (1-0) 
    Gól: Scales (17.), Furuhasi (47.), Engels (56., 11-esből), Maeda (70.), Idah (87.), illetve Wimmer (61.) 
  • Manchester City (angol)–Internazionale (olasz) 0-0 
  • Paris Saint-Germain (francia)–Girona (spanyol) 1-0 (0-0) 
    Gól: Mendes (90.)

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.