BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Los Angeles Premiere Screening Of Paramount Pictures' '80 For Brady'

NFL-csapat résztulajdonosa lesz Tom Brady

Befektetőként ötszázalékos résztulajdont szerez az NFL-ben szereplő Las Vegas Raiders amerikaifutball-csapatában a hétszeres Super Bowl-győztes Tom Brady.

Zöldutat kapott mind a 32 NFL-csapat tulajdonosaitól, így bevásárolja magát a Las Vegas Raiders amerikaifutball-csapatába Tom Brady. Az egykori kiváló irányító, aki pályafutása során a New England Patriots és a Tampa Bay Buccaneers játékosaként összesen hét bajnoki címet szerzett, ötszázalékos kisebbségi tulajdonos lesz a Raiders együttesében – adta hírül szerdán a BBC.

Brady, NFL
Tom Brady befektetőként tér vissza az NFL-be / Fotó: NurPhoto via AFP

„Játékoskarrierem során megtanultam, hogy a futball csapatjáték, amelynek lényege a kitartás és a folytonos törekvés arra, hogy a legjobbak legyünk. A Raiders és Las Vegas városa egyaránt megtestesítik ezeket az értékeket, így megtiszteltetés számomra, hogy a történetük részese lehetek”

– fogalmazott Brady, aki hozzátette, izgatottan várja az együttműködést, és igyekszik minden rendelkezésére álló eszközzel segíteni a csapatot.

Roger Goodell is üdvözölte az egykori klasszis sportoló szerepvállalását, a liga komisszárja szerint Tom Brady számára változatlanul nagyon fontos a futball, és ez a lépés is jól mutatja az elkötelezettségét a sportág és annak jövője iránt.

Brady nem először lesz résztulajdonos egy sportcsapatban, vannak érdekeltségei az európai futballban és a női kosárlabdában is: kisebbségi tulaja az angol harmadosztályban játszó Birmingham City focicsapatának, és tagja a WNBA-ben bajnoki címvédő Las Vegas Aces tulajdonosi körének is.

Brady egyébként sem szakadt el az amerikai futballtól: rendszeres résztvevője a Fox csatorna NFL-közvetítéseinek, ezt a munkáját a Raiders újdonsült résztulajdonosaként is folytathatja majd, viszont bizonyos korlátozások vonatkoznak rá. Közvetíthet a meccsekről, de nem beszélhet a játékosokkal és az edzőkkel, és az NFL szabályainak értelmében tartózkodnia kell a játékvezetők munkájának kritizálásától is.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.